sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Syksyn sävyt

Ostettuani Jamie Oliverin "Jamien kotona" -kirjan sain pistoksen tehdä itse tomaattikastiketta.
Päätökseni tehdä kerralla isompi määrä osoittautui oikeaksi, sillä viimeinenkin purkki pakkasesta oli kadonnut lasagneen 4pv myöhemmin. Satsaus siis kannatti, maku oli oikeasti huomattavasti valmiskastiketta parempi.

Tomaattikastike

4 Tölkkiä tomaatteja
Ruukku tuoretta basilicaa (Älä hienonna!)
4 Valkosipulin kynttä
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Pippuria

Kuumenna teflon pohjaisessa pannussa reilu määrä (n.1dl) oliiviöljyä, muista käyttää tavallista, ei neitsytöljyä.
Murskaa valkosipulit veitsen sivulla ja heitä ne kuumaan öljyyn yhdessä basilican kanssa.
Lisää tomaatit ja murskaa niitä kauhallasi pannun pohjaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta.

Nosta pannu levyltä ja kaada kastike siivilään, nouki pois valkosipulit ja basilica, ja survo tomaatit siivilän läpi. Kaavi mukaan myös paksu massa joka jää siivilään.

Anna muhia matalalla lämmöllä 10-20min.

Kastike ennen siivilöintiä


Pizza (2kpl)

Pohja
½dl lämmintä vettä
3-4dl Durum jauhoja
1-2pss Kuivahiivaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Hunajaa

Täyte
Tomaattikastiketta
2-3 Palloa mozzarella juustoa
1pkt Parman kinkkua
Tuoreita herkkusieniä
Salottisipuli
3 kynttä valkosipulia
Tuoretta basilicaa

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää puolet jauhoista, öljy, suola ja hunaja. Vaivaa taikina tasaiseksi (Durum jauhot ovat taivaallisen samettisia ja ihanan tuntuisia). Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina irtoaa vaivatessa kulhon reunoista. Siirrä nousemaan lämpimään paikkaan.
Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä ylimääräinen ilma ja kauli se kahdeksi pyöreäksi pitsapohjaksi.

Kuumenna pannulla 3rkl oliiviöljyä ja kuullota ohuiksi renkaiksi viipaloitu sipuli, sekä silputut valkosipulit öljyssä. Siirrä öljyineen pohjiin kastikkeen päälle .
Asettele päälle tasiasesti kinkku sekä viipaloiut herkkusienet. Viimeisenä lisää Revitty mozzarellajuusto.

Paista 200 asteisessa uunissa n.30min. Lisää kuumien pitsojen päälle tuoretta basilicaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut