lauantai 26. helmikuuta 2011

Lauantai aamupäivänä

Kauan se seesteys kestikin. Aamupalan jälkeen päätettiin repiä pois keittiöön ja aulaan entisten asukkaiden toimesta asennettu kevytparketti. Tiesin, että alla on lauta mutta huhupuheen mukaan punaiseksi maalattu sellainen. Turhaan venytimme tätäkin, projektiin meni kaksi tuntia ja alla oli jotain ihan muuta kuin punaiseksi petsattu lauta.

Laitan valokuvat "ennen - jälkeen" järjestykseen, kunhan ne ovat saavuttaneet lopullisen ulkoasunta. Ei kannata pidättää hengitystään *wink wink*.


Keittiö alkuperäisessä parkettiasussaan. Parketti ei ole oikein koskaan ole ollut mun juttu.. Lautaa ja lankkua henkeen ja vereen. Rehellisesti sanottuna (koiran omistajana), jos lauta ei olisi optio ottaisin paljon mieluummin laminaatin kuin parkettia.


Pikkuapuri


Puolet lattiasta on otettu esille ja kunnossa ei ole kehumista. Tarkoitus oli jokatapauksessa hioa ja maalata lattia (tämän vuoden aikana).


Eteinen alkuperäisessä parketissaan, Parketti on kulunut ja väriltään ärsyttävän helposti tahraantuva vaikka sitä ei ehkä kellertävistä kuvista huomaakaan.  


Keittiö lautaan riisuttuna. Paljon paljon parempi heti, vaikka pinta onkin pahasti naarmuinen.


Eteinen lautaan riisuttuna. Täällä alta löytyikin yllättäen lakkaamaton lauta joka on vuosien saatossa ehtinyt imeä itsensä harmaaksi kuraa ja likaa. Tämä osio on tarkoitus joko maalata tai laatoittaa (lautalattiaa tuhoamatta).


Hellan edestä löytyi myös lakkaamaton alue.

3 kommenttia:

 1. Hieno lautalattia!!!

  Mä en voi käsittää, että ihmiset peittää nämä laminaatilla, parketilla tai pahimmassa tapauksessa muovimatolla!!??

  Hoidettuna ikuinen lattia ja ah, niin kaunis :)

  VastaaPoista
 2. tuo lakkaamattoman lattian sävy on hieno! miten käsittelitte lattianne?

  VastaaPoista
 3. Ei olla vielä keretty sitä käsittelemään, se on kulunut kiiltäväksi joten tarkoitus hioa ja maalata se samaan tyyliin kuin yläkerran lattia eli vaaleaksi. Tuon tilan läpi on kulku koko taloon, joten kuivumisajan vuoksi projekti menee kesälle jotta voidaan asustella mökillä se aika :)

  VastaaPoista

Sivut