keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Satuja

Muistatteko tämän?
Vietimme pääsiäisen maalla, ja pyörähdin siinä samaisessa pikkuruisessa antikvariaatissa josta edellinen aarre löytyi yli 20 vuotta aikaisemmin. Nyt mukaan tarttui tämä.


Kuvitettu Grimmin Sadut vuodelta 1978. Takakannen pientä hölskyntää lukuunottamatta täydellisessä kunnossa.


Ja nuo kuvat!

Sadut eivät todellakaan ole niin raakoja tai pelottavia miksi urbaanit legendat ovat ne maalanneet. Toki prinsessa viskasi sammakon seinään suutelon sijasta, ja toki osa tarinoista taitaa olla hyvässä oluessa kestikievarissa alkunsa saaneita sillä ne eivät sisällä päätä tai häntää, mutta eivät ne mitään splatter satuja ole. Ehkäpä nykyajan lapset ansaitsevat enemmän tunnustusta aivokapasiteetistaan ja kyvystään ymmärtää ironiaa ja opetuksia kuin nykyajan Disney maailma määrittää?

3 kommenttia:

 1. Hei kiitos tästä postauksesta! Olin jo unohtanut että mullakin oli tuollainen lapsena :)

  Tämän päivän lasten kirjat ja varsinkin lastenohjelmat ovat kyllä lapsia aliarvioivia. Ja tosi levottomia ja tyhjiä sisällöltään. Näytän paljon mieluummin lapsilleni vaikkapa Kössi Kengurua, Myyrää ja Käytöskukkaa kuin Disneyn räiskintää..

  VastaaPoista
 2. Kiitos Inka kommentista!
  En itse pääse kommentoimaan blogiasi koska se vaatii rekisteröimisen (en halua käyttää rekisteröityä tunnustani sattuneista syistä..) mutta pidän sun töistä ihan hurjan paljon!

  Lisäksi halusin kysyä, oliko Eduard Uspenskin vierailu kokonaan venäjän kielinen?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! :) Toimiihan tämä näinkin, että rupatellaan täällä sun blogissa :D

  Uspenski puhui koko ajan venäjää, mutta hänellä oli tulkki joka käänsi kaiken suomeksi. Hän puhui niin nopeasti että en olisi venäjäksi saanut siitä mitään selvää! Jos tulee vielä tilaisuus niin kantsii kyllä käydä kuuntelemassa :)

  VastaaPoista

Sivut