keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mustikkapiirakka

Mistä tunnistaa onnistuneen mustikkapiirakan?
Suoraan uunista otettuna se näyttää tältä


Ja muutama tunti myöhemmin, jääkaappiin on piillotettu tämä


Mustikkapiirakka Mummon ohjeella

1dl (75g) Voita tai Margariinia
1,5dl Maitoa
1 Muna
1,5dl Sokeria
2tl Vaniljaesanssia
2tl Vaniliinisokeria
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta

Mustikoita n.4-5dl

Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe.
Vatkaa voi, muna ja sokeri kuohkeaksi, lisää vaniljaesanssi. Sekoita joukkoon maito ja kuivat aineet. Sekoita tai vatkaa kunnes taikina on tasaista ja samettista.

Sekoita mustikoiden joukkoon vaniliinisokeri. Jauhota piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Siirtele taikinaa hiukan sivuille ja kaada joukkoon mustikat. Levitä tasaisesti pitkin vuokaa, älä jätä isoja kuivia kaistaleita reunoille (mustikat valuvat itsestään kohti keskustaa kuten kuvasta näkee). Paista 180 asteisessa uunissa kunnes piirakka on keskeltä juuri ja juuri kypsä. Mustikat saattavat saada takinan vaikuttamaan raalta vaikka se ei sitä ole, ja lopputulos kuivahtaa helposti. Mikäli reunat saavat liikaa väriä peitä ne foliolla. Anna vetäytyä folion alla 10-15min ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut