torstai 10. marraskuuta 2011

Peltirasia


Rasia on yksi niistä esineistä jonka jokainen perheessäni tietää. Kukaan ei tiedä mistä se on alunperin kotoisin ja se ainoa joka sen saattaisi muistaa on jo siirtynyt etiäpäin.
Kun Äitini oli pieni siinä säilytettiin Elannon kuitteja. Kun minä ja siskoni olimme pieniä Mummo säilytti siinä lehdistä leikeltyjä reseptejä. Kun rasia asusti siskollani siinä säilytettiin pelikortteja ja nyt...


Kun kannen avaa levähtää kasvoille huumaava tuoksu. Vähemmän ihana päänsärkypäivinä, nälkäisenä vastustamaton.

7 kommenttia:

 1. Minun äidilläni on samanlainen. Saanut sen kai äidiltään perintönä. Kun olin pieni, se oli vastustamaton aarrelaatikko. Täynnä koruja (rihkamaa enimmäkseen) ja pieniä muistoesineitä. En ole nähnyt sitä vuosiin. Pitääkin kysyä äidiltä vieläkö se on tallessa.

  VastaaPoista
 2. Jos vain viitsit, kysäiseppä Äidiltäsi samalla muistaisiko hän mitä purkissa on alunperin ollut? Kovasti kiinnostaisi tietää :)Hauska, että muillakin on muistoja samasta laatikosta.

  VastaaPoista
 3. Äidillä oli muistikuva että laatikossa on ollut teetä. Mutta tiedä sitten onko se ollut laatikon alkuperäinen tarkoitus, mitä se on sisältänyt kun se on ostettu. Harmi että arvoitus ei nyt aivan ratkennut.

  VastaaPoista
 4. Minultakin löytyy samanlainen peltirasia. Sulkijatarrasta on vielä liimakarheutta jäljellä, mutta valitettavasti mitään tekstitarroja ei ole enää jäljellä. Muistelen, että rasiassa olisi ollut suklaakonvehteja. Isälläni oli tapana ostaa jouluksi kotiin hienompi rasia joulumakeisia, ja epäilen että rasia olisi juuri yksi "joulu"-rasioistamme. Rasia on vanha. Ostettu 60-luvun lopulla tai 70-luvun ihan alkupuolella.

  VastaaPoista
 5. Moikka,

  Omassa rasiassani on vielä sinetti tallessa. Siinä lukee: kutsu visit, kahvia - kaffe 1kg. En sitten tiedä, onko sama rasia ollut käytössä useammalla eri tuotteella.

  Suvi

  VastaaPoista
 6. Hei mahtavaa! Kiitos tiedosta Suvi :)

  VastaaPoista
 7. TUKO:n Kutsu -kahvirasia tosiaan kyseessä. Ainakin kahta eri kokoa olemassa. Itselläni kaksi pienempää.

  VastaaPoista

Sivut