torstai 16. helmikuuta 2012

Teriyaki Lohi

Söin viimeksi teriyaki lohta Dublinissa pienessä Japanilaisravintolassa. Muistan sen olleen uskomattoman hyvän makuista, mutta irtoriisin pyydystämisen puikkoihin hiukkasen haastavaa. Nyt kun löysin ohjeen oli pakko testata ja muisti ei pettänyt. Mielettömän makuista!


Teriyaki kastike

1dl Soijaa
3 rkl Riisiviinietikkaa
2cm pala raastettua inkivääriä
2kpl Valkosipulinkynsiä ohueksi siivutettuna
1rkl Sokeria

Laita ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Anna porista muutama minuutti kunnes kastike hiukan suurustuu. Aseta jäähtymään.

Lohi

600g Lohta fileiksi leikattuna
2-3rkl Sesamöljyä

Hiero öljy lohifileisiin ja aseta ne astiaan. Kaada päälle jäähtynyt kastike ja aseta jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Kääntele kaloja välillä.

Tikkusalaatti

½ Kurkku
1kpl Porkkana
½ Purjo
1-2rkl Limemehua
½tl Sokeria ja chilihiutaleita

Leikkaa kasvikset tikuiksi, kaada päälle limemehu ja sokeri. Lisää chilihiutaleita oman maun mukaan. Jätä marinoitumaan.

Kuumenna paistinpannu. Paista marinoitunut lohi paksuudesta riippuen kypsäksi tai mediumiksi. Tarjoa keitetyn riisin, lopun marinadin ja salaatin kanssa.  

Ps. Pahoittelut rumasta keinovalokuvasta joka saa lohen näyttämään possulta.

3 kommenttia:

  1. Kyl voin tulla tätäkin syömään.

    T: Hki-Ville

    VastaaPoista
  2. No tulkaa! Mä joudun muuten kokkaamaan 16 ruokalajia ;)

    VastaaPoista
  3. Okei! Millon tullaan? Kyllä 16 ruokalajia aina menee! NAM!

    T:Hki-Ville

    VastaaPoista

Sivut