sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Linssipata

Tämä on yksi ihan ehdottomista suosikeistani ja nyt alkaa olemaan viimeiset hetket sen valmistamiselle. Pataruokien lämmin fiilis on mielestäni nimenomaan kylmien ilmojen herkkua.


500g Naudan jauhelihaa
Iso punasipuli
1pkt Pekonia
200g Linssejä (punaisia tai vihreitä, molemmat sopii hyvin)
500g Luomu tomaattimurskaa
2dl Punaviiniä
1dl Vettä
1tl Tummaa siirappia tai sokeria
2tl Grillimaustetta
1rkl Worcestershire kastiketta
1tl Suolaa
Mustapippuria myllystä
Vahvaa juustoa (esim. vanha gouda)

Silppua sipuli karkeasti. Hienonna pekoni.
Kuumenna pata ja paista pekoneita kunnes ne karamellisoituvat hiukan, heitä sekaan sipuli ja anna pehmentyä ja hiukan ruskistua. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, grillimausteella, mustapippurilla ja worcestershire kastikkeella. Lisää joukkoon punaviini ja siirappi. Kiehauta. Lisää tomaattimurska ja 1dl vettä. Lisää linssit ja anna ruoan kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes linssit pehmenevät (n.1h).  Mikäli pata kuivuu liikaa, lisää hiukan vettä.

Tarjoa syviltä lautasilta ja raasta päälle kunnon kourallinen vahvaa kovaa juustoa. Ihan mielettömän hyvää, uskokaa pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut