keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Falafelit


Tämäkin resepti tuli vastaan jossain netissä. Sovelsin taas määrät ameriikoista suomeen ja lisäksi hylkäsin pullien paistamisen pannulla vähentääkseni rasvan määrää.

Tarjoa pullat pitaleivän välissä salaatin, tomaatin, valkosipulidipin ja chilikastikkeen kera.

66kcl per pulla /44g

Falafelit

1 pkt (380g) Kikherneitä suolaliemessä
3 Valkosipulin kynttä
1 Pieni sipuli
Kourallinen tuoretta persiljaa
1tl Juustokuminaa
1tl Inkivääriä
1tl Suolaa
1tl Cayannea
1/2tl Leivinjauhetta
1 Kananmuna
1/2 Sitruunan mehu
3 rkl Vehäjauhoja
0,6 dl Seesaminsiemeniä

Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilma).

Valuta neste kikherneistä ja kaada herneet käsikäyttöiseen tehosekoittimeen (esim. Tupperin pikakokki). Lisää joukkoon valkosipulinkynnet, lohkottu sipuli, persilja, sitruunamehu ja kaikki mausteet. Pyöräytä muutama kerta, älä vielä soseuta.
Lisää kananmuna, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Aja hyvin karkeaksi taikinaksi. Kääntele lopuksi joukkoon seesaminsemenet.

Nostele käsin taikinasta möykkyjä leivinpaperille. Taikinasta tulee noin 10-12 pullaa.
Paista pyöryköitä 15min kunnes ne ovat päältä rapsakoita. Vahdi välillä, etteivät rosoiset kohdat pääse kärähtämään.

Tarjoa pitaleivän välissä salaatin, tomaatin, valkosipulidipin ja chilikastikkeen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut