keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Olive Garden salaatti


En ole edelleenkään kertonyt teille nykin matkastamme. Syy tähän on yksinkertainen; Ei ole kauheasti kerrottavaa. Reissu oli tälläkertaa täysin omistettu shoppailulle, ruoalle ja teatterille ja ainoa nähtävyys jossa kävin oli Museum of Natural History.

Viimeisenä päivänä, kun tapoimme enää aikaa ennen lentokentälle lähtöä kävimme syömässä Times Squaren Olive Garden ravintolassa. Ennen alkuruokia eteemme kannettiin valtava salaattikulho. Maistoin salaattia ja irvistin. Sitten maistoin lisää ja irvistin. Jossain näillämain lopetin irvistelyn ja keskityin syömiseen.

Salaatissa on pelkästään vahvoja makuja. Kastike on voimakas, pepperoncinit etikkaisia, oliivit suolaisia ja sipuli hapokasta. Silti kaikki tässä salaatissa pelasi yhteen niin täydellisesti, että voin rehellisesti kertoa; Tämä salaatti (jota emme edes tilanneet) on ainoa ruoka koko viikon reissultamme joka minulle jäi mieleen ja jota minun oli pakko saada uudelleen.


Ilmeisesti en ollut ainoa, sillä netistä löytyi tolkuton määrä reseptejä joissa koitetaan aikaansaada Olive Gardenin alkusalaatti. Kokeilin yhtä ja samainen resepti on käännettynä alla. Hannailin valmistusvaiheessa etikan kanssa eikä lopputulos ollut yhtä iskevä kuin ravintolassa. Seuraavalla kerralla laitan koko 1,5dl.


Sellaisen asian huomasin myös, että tämä salaatti pitää syödä tuoreena. Krutonkien ja salaatin pitää pysyä rapeina ja juuston pehmeänä. Halusin viedä tätä kuitenkin myös reissukavereilleni evääksi joten yhdistin ainekset vasta töissä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut