tiistai 15. lokakuuta 2013

Entrecôte

Niinkuin olen aikaisemminkin maininnut, en ole hyvä paistamaan pihviä. Tulos muistuttaa useimmin kengänpohjaa tai on muuten täysin syömäkelvotonta.

Olimme viime viikonlopun mökkeilemässä vanhempieni kanssa ja Äiti toi mukanaan Stockan hulluilta päiviltä ison palan entrecote lihaa. Tässä siis entrecote pihvit Äidin opeilla. Ja kyllä, näillä opeilla minäkin onnistuin!

Aloita leikkaamalla huoneenlämpöinen liha n.3cm paksuisiksi pihveiksi. Tai pyydä liha valmiiksi leikattuna. Äiti ei koskaan halua valmiiksi leikattuja pihvejä. Varmaan hyvästä syystä. Jota en tiedä. 

Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu (tai meidän tapauksessa muurikka) niin kuumaksi kuin mahdollista. Sulata pannulla iso köntti voita ja heitä pihvi pannulle. Jos käytät paistinpannua paista pihvit yksi kerrallaan, ettei pannu pääse kylmenemään.


Paista 3min ja käännä. Lisää uusi köntsä voita ja muista pitää pannu kuumana. Ikkunat kannattanee avata, nyt kärtsää!


Paista toinen 3min ja voila! Täydellinen.


Tarjoa samantien punaviinikastikkeen ja vuohenjuustoperunoiden kera. Lyhyet ohjeet molempiin postauksen lopussa.



Vuohenjuustoperunat

1kg perunoita kuorittuna
Pötkö vuohenjuustoa
2dl Kuohukermaa
4 Valkosipulin kynttä hienonnettuna
Suolaa ja mustapippuria

Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Lado puolet pottuviipaleista ja valkosipulista uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lado väliin kerros siivutettua vuohenjuustoa ja  päälle loput potut, valkosipulit sekä lisää suolaa ja pippuria. Kaada joukkoon kerma ja sekoita varovasti puuhaarukalla. Paista 220 asteisessa uunissa ensin foliolla peitettynä 30min ja sitten ilman foliota 10min.

Oikaistu punaviinikastike

2dl Punaviiniä
3dl Vettä
1pss Punaviinikastikeainesta
1 Sipuli hienonnettuna
2 Valkosipulin kynttä hienonnetuna
1tl Sokeria
1/2 Lihaliemikuutio
Suolaa ja mustapippuria

Voit tehdä punaviinikastikkeen alusta asti, mutta oikaistu versio on tavattoman hyvää kunhan sitä tuunaa.

Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää viini, sokeri, punaviinikastikeaines, vesi ja lihaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 30min. Lisää tarvittaessa keittämisen välissä suolaa, mustapippuria ja viiniä jotta saat kastikkeesta oman makusi mukaista. Mitä kauemmin ehdit antaa kastikkeen poreilla, sitä parempaa siitä tulee.


2 kommenttia:

  1. Mmm... Entrecote on kyllä t-luupiffien ohella parasta osaa naudasta. Kuolahan tässä alkaa valumaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy siis pyytää, että seuraavassa lihankäsittelykoulutuksessa Äiti opettaa miten valmistetaan t-luupihvit ;D Mehän voidaan luntata siitä sun postauksesta!

      On kyllä loistavaa, kun edes joku perheessä osaa ja jaksaa meikäläistä neuvoa. Seuraavaksi "opeta mulle" listalla on Äiteen ossobucco ja paistirullat.

      Poista

Sivut