keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Makaronilooda

Luovumpa nyt toistaiseksi tuosta reseptien postaamisesta kuvamuodossa.
Ihan siitä syystä, että niiden tekeminen vie aikaa ja siten nostaa bloggaamisen kynnystä. Plus, että mulla on menossa varmaan kuudes eri fontti ja blogin historian selaaminen on kauheaa sekametelisoppaa. Katsotaan jos keksisin jonkun uuden kivan ja helpon tavan, siihen asti mennään ihan perus teksti resepteillä.


Tämä resepti tavallaan löytyy jo täältä blogista, mutta postaan myös tämän uuniversion, koska se oli niin hyvää! Ja riittoistaa. Tällä setillä ruokkii helposti kuusi ihmistä. Tai neljä mun miestä. 

Feta-Pinaatti makaronilooda

3 pussia pakastepinaattia
Purjosipuli
4 Valkosipulin kynttä
2 Pakettia Fetajuustoa
5 rkl Pinjansiemeniä
Creme Bonjour cuisine - Valkosopuli & Yrtit
2 dl Ruokakerma (itse käytin yrittimaustettua)
4 rkl Juustoraastetta
1/3 tl Suolaa
1/2 tl Mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl pastan keitinvettä
500g makaronia keitettynä hyvin suolatussa vedessä.

Kuumenna paistokasari ja paahda pinjansiemeniä, kunnes ne ottavat hiukan kullanruskeaa väriä. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kaada jäiset pakastepinaatit kuumalle öljyämättömälle pannulle. Heiluttele, kunnes palat alkavat sulamaan ja päästävät nestettä. 
Siivuta valkosipulinkynnet ja pese ja silppua purjo. 
Kun pinaatti on sulanut, lisää valkosipuli ja purjo. Mausta suolalla ja mustapippurilla.  

Lisää joukkoon ruokakerma, sekä Creme Bonjour. Ohenna pastan keitivedellä. Anna seoksen kiehahtaa nopeasti ja poista se levyltä. 

Kaada valutetut makaronit oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaa. Kaada päälle kastike. Murusta fetajuustot sekaan isohkoina paloina ja lisää pinjansiemenet. Sekoita krouvisti. Ripottele päälle ohuen ohut kerros juustoraastetta ja paista laatikkoa 220 asteisessa uunissa 15 minuuttia. 


3 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, pitää ehdottomasti testata reseptiäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva kuulla kommentit jos kokeilet :) Sulla on muuten tosi kivan näköinen blogi!

      Poista
    2. Kiitos paljon! Tulen varmasti sitten kertomaan kuinka kävi, uskoisin, että reseptilläsi tulee taatusti hyvää! :)

      Poista

Sivut