lauantai 23. elokuuta 2014

Omena-Inkivääri kakku

Jälleen ihan itse kehitetty resepti. Laadittu aina luotettavalla kokeile-ja-ylläty metodilla. Testasin sen vielä päivää ennen vieraiden tuloa jotta olisin tarpeen vaatiessa ehtinyt juosta kauppaan ostamaan fasupaloja mikäli lopputulos olisi ollut.. No kamala. 

Mutta sepä ei ollutkaan, vaan kakku onnistui yli kaikkien odotusten!

Idea tähän lähti siitä, kun mietin mitä voisin tehdä pihan kirpeistä pikkuomenista. 
Sitten vaan mietin mikä maistuisi hyvältä omenien kaverina ja päädyin inkivääriin. Ainoa virhearvio tuli kanelin määrän kanssa ja ohjeeseen sitä onkin vähennetty. 

Kaverit joutuivat vielä peruuttamaan tulonsa viime tingassa joten nyt joudutaan syömään koko kakku kaksistaan. Voi meitä raukkoja.



Omena-Inkivääri kakku

3kpl kirpeää omenaa (tai 6kpl pieniä piha omenia)
Peukalon pituinen pala tuoretta Inkivääriä
2rkl Sitruunamehua
Sitruunan raastettu kuori
4kpl Kananmunia
200g Voita
3dl Sokeria
1dl Fariinisokeria
5dl Jauhoja
1tl Ruokasoodaa
2tl Leivinjauhetta
0,5tl Suolaa
1tl Kanelia

Kuorrute

200g Maustamatonta täysrasvaista tuorejuustoa
100g Voita (huoneenlämpöistä)
3dl Tomusokeria
1rkl Sitruunamehua
1tl Vaniljaesanssia

Lämmitä uuni 185 asteeseen.
Purista sitruunamehu kulhon pohjalle. Raasta sitruunankuori, omenat ja kuorittu inkivääri. Sekoita raaste sitruunamehuun. Lisää sulatettu voi, sokerit, vanilja ja lopuksi kananmunat yksi kerrallaan kokoajan sekoittaen.  Yhdistä kuivat aineet ja mausteet ja lisää seokseen vähitellen.

Voitele vuoka. Käyttämäni on 22cm x 32cm ja 5cm syvä.
Kaada taikina vuokaan ja paukauta muutama kerta pöytää vasten jotta ilmakuplat irtoavat.
Paista kakkua 20-25 minuuttia, kunnes keskelle pistetty hammastikku nousee kuivana.

Jäähdytä kakku ja peitä kelmulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Kuorruta kakku ja koristele sitruunankuoriraasteella tai pähkinärouheella. Tarjoa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut