sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kukkakaali Alfredo

Vuoden 2014 lopussa jenkkiruokabloggarit julistivat, että kukkakaali on vuoden 2015 lehtikaali.
En ole elämässäni varmaan edes nähnyt lehtikaalia, mutta kukkakaali on toki tuttu joten täytyyhän tässä koittaa pysyä trendien aallonharjalla äitiyslomasta huolimatta.

Eikun hetkinen.

Pysyäkseen jossain siellä kai pitäisi ensi olla. Unohtakaa.

Tämä on taas kasvisruokaresepti ja melko terveellinen sellainen. Parilla helpolla muutoksella tästä on helppo rakentaa myös superterveellinen tai vegaaninen versio tai vaikka molempia. Suolaa on tässä reseptissä monessa kohtaa, mutta aina vain vähän. Tahtoessasi voit jättää suolan vaikka kokonaan pois. Jokainen tavallaan!


Kukkakaali Alfredo (laatikko)
(6 annosta)

250g Penne pastaa
1kpl Isohko kukkakaali
4dl Kasvislientä
2dl Ruokakermaa
2 Isoa valkosipulinkynttä
200g Herkkusieniä
2kpl Punasipulia
150g Parmesanjuustoa
50g TUC original keksejä
Kasviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Keitä pennepasta miedosti suolatussa vedessä kunnes se on kypsyydeltään al dente, eli kypsää, mutta edelleen napakkaa. Valuta.

Keitä kukkakaali miedosti suolatussa vedessä juuri ja juuri kypäksi. Sama homma, kuin pastan kanssa. Kypsää, mutta napakkaa. Valuta.

Silppua valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. 
Soseuta kukkakaali, valkosipulinkynnet ja niiden paistoöljy blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää 2dl kasvislientä ja 2dl ruokakermaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Tämä kukkakaali Alfredo on muuten ihan superhyvää sellaisenaankin vaikka alkukeittona. Lisäät vain kasvislientä niin kauan, että koostumus muistuttaa täyteläistä keittoa.

Laita uuni lämpeämään 200 asteiseksi.


Silppua punasipulit ja herkkusienet ohuiksi siivuiksi.
Lämmitä pannussa 1rkl öljyä ja paista sieniä ja sipulia kunnes ne alkavat karamellisoitua ja makeutua. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.


Yleiskoneella tai sauvasekoittimella, hienonna TUC keksit ja parmesanjuusto karkeaksi "hiekaksi".

Sitten kokoamaan. Yhdistä suuressa salaattikulhossa sienet, sipulit, pasta ja kukkakaalikastike. 
Lisää aluksi 1dl kasvislientä ja lisää vielä enemmän mikäli koostumus vaikuttaa kuivalta.
Kaada seos paistoastiaan ja ripottele päälle keksi-juusto sekoitus.  Peitä foliolla.

Paista laatikkoa uunissa kymmenen minuuttia. Poista folio ja paista vielä 5-8 minuuttia, kunnes juusto-keksi seos saa kauniin kullankeltaisen värin.


Halutessasi voit lopuksi silputa päälle tuoretta persiljaa, salviaa tai basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut