keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Falafelit


Tämäkin resepti tuli vastaan jossain netissä. Sovelsin taas määrät ameriikoista suomeen ja lisäksi hylkäsin pullien paistamisen pannulla vähentääkseni rasvan määrää.

Tarjoa pullat pitaleivän välissä salaatin, tomaatin, valkosipulidipin ja chilikastikkeen kera.

66kcl per pulla /44g

Falafelit

1 pkt (380g) Kikherneitä suolaliemessä
3 Valkosipulin kynttä
1 Pieni sipuli
Kourallinen tuoretta persiljaa
1tl Juustokuminaa
1tl Inkivääriä
1tl Suolaa
1tl Cayannea
1/2tl Leivinjauhetta
1 Kananmuna
1/2 Sitruunan mehu
3 rkl Vehäjauhoja
0,6 dl Seesaminsiemeniä

Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilma).

Valuta neste kikherneistä ja kaada herneet käsikäyttöiseen tehosekoittimeen (esim. Tupperin pikakokki). Lisää joukkoon valkosipulinkynnet, lohkottu sipuli, persilja, sitruunamehu ja kaikki mausteet. Pyöräytä muutama kerta, älä vielä soseuta.
Lisää kananmuna, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Aja hyvin karkeaksi taikinaksi. Kääntele lopuksi joukkoon seesaminsemenet.

Nostele käsin taikinasta möykkyjä leivinpaperille. Taikinasta tulee noin 10-12 pullaa.
Paista pyöryköitä 15min kunnes ne ovat päältä rapsakoita. Vahdi välillä, etteivät rosoiset kohdat pääse kärähtämään.

Tarjoa pitaleivän välissä salaatin, tomaatin, valkosipulidipin ja chilikastikkeen kera.



torstai 24. tammikuuta 2013

Viskiset Blondit ihan pähkinöinä (Whiskey Walnut Blondies)


Vuorossa helppo ja hyvä jälkkäri. Lopputulos on mukavan sitkeä ja cookiemainen joskin kuvien tapauksessa liian ohut, koska käytin liian laajaa vuokaa. Tajusin onneksi lyhentää paistoajan tuohon ohjeen varttiin, muuten olisin leiponut keksejä. Jos teet paksumpia pidennä paistoaikaa ja seuraa vuoan reunoja. Alkuperäinen resepti löytyi netistä.


Reseptissä käytetään ruskistettua voita. Mikäli et ole ennen ruskistanut voita etkä ymmärrä lyhykäisiä ohjeitani on internet ystäväsi. Ohjeita meinaan löytyy ja yksi mm. täältä.


Palat ovat ihan hurjan hyviä sellaisenaan, mutta myös esim. vaniljajäätelön kanssa.


Mikähän on tämä mun krooninen tarve tehdä kaikista leivoksista liian littania?

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ylikypsää BBQ nautaa (Drip Beef)

Tätä periamerikkalaista liha-mättöä tuli testattua ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten ja nyt kun meille viikonloppuna matkusti kasa ukkoja peli-iltaan, Muru toivoi tätä tarjottavaksi. Onnistunut valinta koska viimeisetkin rippeet päätyivät sunnuntaina poikien pizzan päälle lisämausteeksi.


Lämmitä iso pata hellalla (itse käytän sarpanevaa).
Lohko sipuli krouvin kokoisiksi paloiksi ja kuullota paloja hetki öljyssä. Heitä päälle paisti, suola, pippuri ja grillimauste. Kumoa sekaan salsa, vesi ja Dr.Pepper. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 4-5h tai kunnes liha hajoaa, kun tökkäät sitä haarukalla ja sipulit ovat mystisesti kadonneet.


Nosta liha leikkuulaudalle ja kahta haarukkaa käyttäen riivi se suikaleiksi. Itse olin laiska ja tein tämän vaiheen padassa, mutta leikuulaudalla se on helpompaa.
Nosta lihat takaisin kastikkeeseen. Jos kastike on kovin paksua lisää hiukan vettä.

Ylikypsää BBQ Nautaa

3 Sipulia
1kg Naudan paisti (kalvot poistettu)
320g Chipotle Salsaa (Pirkka)
7,5dl Dr.Pepper limonadia
5dl Vettä
1rkl Grillimaustetta
2tl Suolaa
1tl Mustapippuria
1tl Öljyä

Lämmitä iso pata hellalla (itse käytän sarpanevaa).
Lohko sipuli krouvin kokoisiksi paloiksi ja kuullota paloja hetki öljyssä. Heitä päälle paisti, suola, pippuri ja grillimauste. Kumoa sekaan salsa, vesi ja Dr.Pepper. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 4-5h tai kunnes liha hajoaa, kun tökkäät sitä haarukalla ja sipulit ovat mystisesti kadonneet.

Nosta liha leikkuulaudalle ja kahta haarukkaa käyttäen riivi se suikaleiksi. Itse olin laiska ja tein tämän vaiheen padassa, mutta leikuulaudalla se on helpompaa.
Nosta lihat takaisin kastikkeeseen. Jos kastike on kovin paksua lisää hiukan vettä.

Erinomaista subissa, tortillan täytteenä, tacoilla tai vaikka ihan sellaisenaan. Ja melko koukuttavaa.


Cheddaria, nami!

Sivut