lauantai 13. helmikuuta 2010

Healthy and Hearty

Sitruuna on ehdottomasti top 3 lempi raaka-aineet listallani,
normaalisti teen sitruunapastan aina ns."riskiruokaa" -periaatteella, eli käytän kastikkeessa raakaa kananmunaa. Tänään päätin kuitenkin ystävänpäivän kunniaksi loihtia Murulleni tämän lempiherkkuja, ilman riskiä ja käytin valmiin pastan uunissa. Tulos oli parempi kuin ei kypsennetty versio, joten tämä tuli jäädäkseen.

1 Sitruuna
Pamesano reggiano -juusto
Nippu persiljaa
2 Kananmunaa
Kerma (itse käytin Flora kevyt&paksu valmistetta)
Pastaa
Suolaa

Pese sitruuna, ja raasta sen kuori.
Lisää kulhoon ½ sitruunan mehu, sitruunan kuori, kerma, kananmunan keltuaiset ja raastettu puolikas parmesan juusto. Lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa.
Keitä reilusti suolatussa vedessä pastaa 4 hengelle kunnes hiukan alle al dente. Valuta ja lisää valutetun pastan joukkoon n.puoli desiä pastan keitinvettä.
Yhdistä uuninkestävässä kulhossa pasta ja kastike, paista 200 asteisessa uunissa n.15-20minuuttia.


Ota pasta uunista ja purista päälle vielä n.3rkl sitruunamehua. Raasta päälle vielä tuoretta parmesanjuustoa, ja lopuksi viimeistele isolla kourallisella tuoretta persiljaa.


Pasta on jo yksin omassa raikkaan kermaisessa ylhäisyydessään paras mahdollinen lohturuoka, mutta lisäksi se toimii erinoimaisesti lisäkkeenä. Meillä paistetun lohen kanssa, mutta olemme kokeilleet myös savustetun lohen kaverina ja toimii kuin omenat ja kaneli.


Ja lohihan on maustettu merisuolalla, sitruunapippurilla ja pienellä ripauksella yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut