sunnuntai 5. elokuuta 2012

Elonkorjuu

Pihalla kypsyvät tomaatit, kesäkurpitsa on antanut satoa enemmän kuin kylliksi samoin kuin chili. Kirsikkapuu notkuu marjoista, mustaviinimarjaa ja karviaista tulee myös reilusti. Kaikki omasta maasta nostettu maistuu paremmalta kuin kaupasta ostettu. Miksi? Koska ne ovat kasvaneet omassa mullassa, ja niitä on rakkaudella kitketty ja kasteltu.

Mausteinen kasvis lasagne

  • Kesäkurpitsa
  • 3kpl Porkkanoita
  • 3kpl Kesäsipuleita varsineen
  • Iso chili
  • Punainen ja keltainen paprika
  • 4kpl jumbo herkkusieniä
  • 2tlk Chili-tomaatti murskaa
  • Kimppu tuoretta basilikaa
  • Feta
  • Juustoraastetta
  • Lasagnelevyjä
  • Suolaa ja pippuria
  • Halutessasi löysää pestokastiketta
Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pilko kaikki vihannekset ja kuullota niitä kuumalla pannulla kunnes paprikat ovat hiukan pehmenneet ja nestettä on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää chili-tomaattimurska ja anna kiehua miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Lisää silputtu tuore basilika.


Kokoa lasagne seuraavasti. Yksi kerros kastiketta, päälle murennettua fetajuustoa (ja löysää pesto kastiketta roiskeina), kerros lasagnelevyjä ja sama uudelleen. Jätä päälimmäiseksi kerros kastiketta, fetaa ja peitä vuoka juustoraasteella. Paista 200 asteisessa uunissa 30min. 

Lasagnen maku tiivistyy ja se on vieläkin parempaa seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.


Jäkiruuaksi supernopea Mustaviinimarja-Karvias piirakka johon Muru keräsi täytteet pihalta. Pohjan ohje löytyy täältä. Ennen testaamaton makuyhdistelmä toimi yllättävän hyvin, suosittelen kokeilemista.


Mustikkapiirakassa pohja pääsi liian kypsäksi, mutta tälläkertaa lopputulos oli täydellisen mehevä ja pehmeä.


1 kommentti:

Sivut