perjantai 24. elokuuta 2012

Lapin ukon liharieska, eli pizza

Syksy tekee tuloaan ja liekö jotain kivikautista selvitymisviettiä kun ronskimmat ja runsaamat ruoat ovat alkaneet maittaa kevyitä kesäsalaatteja paremmin.

Tässä tuhtia olutruokaa, hyvin Perjantaihin sopiva ja Murulle omistettu

Lapin ukon liharieska


Pizzataikina 

2,5dl Durum vehnäjauhoja
2,5dl Vehnäjauhoja
1pss Kuivahiivaa lämpimään veteen liotettuna (n. 2dl)
1tl Suolaa
1tl Hunajaa

Kasaa jauho keoksi ja lisää suola ja hunaja.
Lisää vesi vähitellen samalla kokoajan vaivaten. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja sitkoa muodostuu. Jätä nousemaan puoleksi tunniksi.

Pizzakastike 

400g (Luomu) tomaattimurskaa
3 Valkosipulinkynttä ohuesti siivutettuna
2dl Tuoretta basilikaa revittynä
1,5tl Suolaa
1tl Sokeria
Oliiviöljyä

Kuullota valkosipulia muutama sekunti öljyssä. Lisää tomaattimurska, suola ja sokeri.
Anna kiehua 10min. Lisää basilika. Siirrä sivuun.

Jauheliha-sieni täyte 

400g Poron jauhelihaa
2,5dl Suppilovahveroita (omassa liemessään)
2tl Suolaa
Mustapippuria myllystä
1tl Worcestershire -kastiketta

Ruskista jauheliha reilussa rasvassa (poron liha on melko kuivaa). Lisää mausteet ja sienet. Jatka paistamista kunnes neste on haihtunut. Siirrä sivuun.

Muut täytteet ja Valmistus

2 sipulia renkaina ja kuullotettuna
1/2 Aurajuusto murustettuna
4dl Juustoraastetta tai 2 palloa tuoretta mozzarellaa

Kauli taikina ohueksi levyksi kahdelle pizzalevylle.
Levitä päälle tomaattikastike ja jauhelihatäyte. Ripottele sipulit ja murustettu Aurajuusto molemmille pizzoille tasaisesti. Lisää lopuksi juustoraaste tai tuore mozzarella.

Paista esilämmitetyssä uunissa 225 asteessa 15-20min. Ripottele valmiin pizzan päälle tuoretta ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut