keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Papucurry

Osa kaksi sarjassa Maatuskan vegaaniset kokeilut.
Tämä resepti löytyi vanhasta Koti ja Keittiö lehdestä. Viimeinkin sain aikaiseksi repiä reseptin irti ja laskea lehden kierrätysastian rauhaan.

Ihan ensimmäinen kokkailun lomassa esiin noussut kysymys oli, että onkohan kukaan oikeasti maistanut tätä ruokaa reseptiä kirjoittaessaan? Ruoka tuoksui taivaalliselta, muttei maistunut yhtään miltään. Pahvissakin on enemmän makua kuin tässä curryssa lehden antamilla maustemäärillä. Laitan tähän nyt ne määrät joita itse käytin. Jokainen käyttäköön omaa harkintaansa ja maistelkoon mennessään.


Valkoisia papuja löytyy ainakin GoGreenin valikoimista. Aloita liottamalla papuja kylmässä vedessä yön yli, vaihda vesi ja keitä suolalla maustetussa vedessä n.1h kunnes pavut ovat pehmeitä.


Curryn voi tarjota sellaisenaan, pitaleivän kanssa tai kuten meillä riisin kera. Itse käytin tummaa riisiä.


Hienonna sipuli ja valkosipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää raastettu inkivääri ja kaikki mausteet. Paista muutama minuutti. Kaada sekaan kookosmaito, pavut ja tomaatit. Anna kiehahtaa. Kun tomaatit alkavat hieman hajota nosta kasari hellalta.
Purista joukkoon limen mehu ja tarkasta suola.

Lisää joukkoon puskallinen tuoretta silputtua korianteria (ei inkivääriä niinkuin printissä lukee, heh).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut