sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Queso Fundido


Queso Fundido, eli vapaasti suomennettuna sulatettu juusto on Meksikolainen fondue tyyppinen juhlaruoka. Ja ylläri ylläri mun ihan lemppareita koska tässä on kaikki ainekset joita tämä tyttö tarvitsee. Juustoa.


Yleensä Queso Fundido tehdään chorizo makkarasta joten sitäkin kannttaa kokeilla. Myös ihan kasvisversio on oikein maistuvaa, jättää vaan lihan kokonaan pois. Päälle heitetään keko Pico De Galloa joka raikastaa kokonaisuuden. Sitten vaan dippaillaan nachosipsejä tai leivänpaloja ja huuhdotaan alas mexicolaisella oluella. Aclamaciones!


Tässä taas tekstit helpommin luettavalla fontilla. Piru minut ja hölmön fonttivalintani periköön!

Pico De Gallo

2 Isoa tomaattia
Punasipuli
1 Ruukku tuoretta korianteria

Silppua kaikki ainekset hyvin pieneksi ja sekoita.

Queso Fundido

600g Cheddarjuustoa (Halutessasi voit sekoittaa muutamaa eri voimakkuutta)
1-2rkl Maitoa
2rkl Silputtuja säilöttyjä jalopenoja
170g Amerikan pekonia

Raasta juustot ja silppua säilötyt jalopenot.
Kuutioi pekoni ja paista se valurautapannussa ruskeaksi. Nosta palat talouspaperille jäähtymään ja rapeutumaan. Kaada pois pekoninrasva (en tajunnut kuten kuvasta huomaa). Heitä juusto pannulle kourallinen kerrallaan ja sulata. Lisää lopuksi jalopenot ja pekoni. Notkista tarvittaessa maidolla.
Nosta juusto hellalta ja kaada Pico De Gallo keoksi keskelle. Tarjoa samantien.




2 kommenttia:

  1. onpas herkullinen ohje. Nam! Kiitti tästä

    VastaaPoista
  2. Laitan korvan taakse, mies on huokaillut meksikolaisen queso fundidon perään jo jonkin aikaa. Pitääkin kysyä olisiko tämä resepti lähellä sitä, mitä hän on siellä syönyt :)

    VastaaPoista

Sivut