lauantai 1. maaliskuuta 2014

Irlantilainen krapula tai Sydänkohtaus lautasella

Olin vuosia sitten töissä Irlannissa ja vaikka siellä töitäkin toki tehtiin oli tämä jakso elämässä oikeastaan minun vaihto-oppilasvuoteni maailmalla. Tai no kaksi vuotta.

Olin tällöin kahdenkympin puolivälissä ja kova juhlimaan. Bonusta oli, että juhlista ei Dublinissa koskaan ollut puutetta. Koska Irlannissa ulkomaisella työvoimalla palkkapäivä oli jokaisen viikon torstai, sattuneesta syystä perjantai aamuisin töihin raahautui toinen toistaan harmaa naamaisempaa porukkaa. Onneksi firman ravintolassa oli tarjolla kunnon Irlantilainen aamupala buffet! Sieltä sai alkunsa tämä voileipä joka meidän perheessä kulkee nimellä "Irlantilainen krapula" tai "Sydänkohtaus lautasella".


Mitään sen kummempaa reseptiä en ala kirjoittelemaan. Tässä periaate lyhyesti:
Paahto- tai soodaleipää, cheddar juustoa, rapeaksi paistettua pekonia, paistettua kananmunaa (itse tykkään yikypsästä niinkuin kuvasta näkyy, ei tosiaan tarvitse paistaa rutikuivaksi saakka) ja papuja tomaattikastikkeessa. Kasaa torniksi ja iske kiinni. Ei uskoisi, että tällaista voi saada krapulassa alas, mutta uskokaa vain kyllä uppoaa! Ja mikä parasta, olo paranee heti huomattavasti.

Meillä tätä uskalletaan syödä myös ilman krapulaa. Niinkuin vaikka tänä aamuna. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut