Matkustan Toukokuussa työmatkalle Firenzeen ja kävin ostamassa Stockmannin akateemisesta matkaoppaan kuumetta nostattamaan. Stockalla on muuten kaikki matkakirjat -20% ihan vaan tiedoksi!
Jostain syytä olen kärsinyt nyt muutaman päivän hirmuisesta himosta paahdettuihin paprikoihin. Niitä saa myös purkissa, mutta jostain syystä niiden säilöntäliemi on etikkainen? Ei hyvä.
Jos tiedätte jonkun merkin jossa paprikoiden säilöntäliemi on sellainen ihanan savuinen ja makea vinkkiä kommentteihin kiitos!
Löysin googlettamalla pastakastikeohjeen jossa käytettiin paahdettuja paprikoita, mutta siinä vain yhdisteltiin erilaisia purkkeja keskenään. Mieleni teki jotain tuoretta ja oikein voimakkaan makuista, mutta samalla samettista. Joten kehittelin sitten itse.
Paahdettu Paprikapesto
4 Suippopaprikaa
1 Rasia miniluumutomaatteja
3 Kokonaista valkosipulia
Nippu tuoretta basilikaa
150g Parmesanjuustoa raasteena
1,5dl Ruokakermaa
2rkl Oliiviöljyä
1-2tl Chilipulveria
0,5tl Suolaa
0,5tl Mustapippuria
Kerman voi halutessaan jättää pois, mutta maku jää hyvin voimakkaaksi.
Huuhtele miniluumutomaatit.
Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois.
Kuori paprikat.
Kastiketta voi käyttää myös pizzakastikkeena tai piirakoissa.
Tässä paprikat, tomaatit ja valkosipulit odottavat paahtamista. Muista käyttää hyväksesi pellille jäävä mausteinen öljy!
Paprikat on kuorittu ja valkosipulinkynnet pullauteltu mukaan.
NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti