lauantai 1. maaliskuuta 2014

Matkakuumetta (Pesto paahdetuista paprikoista)

Matkustan Toukokuussa työmatkalle Firenzeen ja kävin ostamassa Stockmannin akateemisesta matkaoppaan kuumetta nostattamaan. Stockalla on muuten kaikki matkakirjat -20% ihan vaan tiedoksi!

Jostain syytä olen kärsinyt nyt muutaman päivän hirmuisesta himosta paahdettuihin paprikoihin. Niitä saa myös purkissa, mutta jostain syystä niiden säilöntäliemi on etikkainen? Ei hyvä.
Jos tiedätte jonkun merkin jossa paprikoiden säilöntäliemi on  sellainen ihanan savuinen ja makea vinkkiä kommentteihin kiitos!

Löysin googlettamalla pastakastikeohjeen jossa käytettiin paahdettuja paprikoita, mutta siinä vain yhdisteltiin erilaisia purkkeja keskenään. Mieleni teki jotain tuoretta ja oikein voimakkaan makuista, mutta samalla samettista. Joten kehittelin sitten itse. 


Paahdettu Paprikapesto

4 Suippopaprikaa
1 Rasia miniluumutomaatteja
3 Kokonaista valkosipulia
Nippu tuoretta basilikaa
150g Parmesanjuustoa raasteena
1,5dl Ruokakermaa
2rkl Oliiviöljyä
1-2tl Chilipulveria
0,5tl Suolaa
0,5tl Mustapippuria

Kerman voi halutessaan jättää pois, mutta maku jää hyvin voimakkaaksi.

Lämmitä uuni 250 asteiseksi.

Huuhtele ja puolita suippopaprikat pituussuunnassa. Poista siemenkodat.
Huuhtele miniluumutomaatit.
Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois.

Asettele paprikat, tomaatit ja valkosipulit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paprikat kuori ylöspäin. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja chilipulveria.

Paahda 250 asteisessa uunissa keskitasolla 6min. Käännä päälle grillivastus ja jatka paistamista uunin ylätasolla kunnes paprikoiden kuori on osittain hiiltynyt. Noin viisi minuuttia. 

Nostele paprikat kulhoon ja peitä kulho lautasella tai kelmulla. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Kuori paprikat.

Purista valkosipuleista kynnet kulhoon. Käytä apunasi talouspaperia jotta et polta sormiasi. Lisää kulhoon tomaatit, kuoritut paprikat, kimpullinen basilikan lehtiä, raastettu parmesanjuusto, sekä kaikki pellille jäänyt maisteinen öljy. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. 

Siirrä kastike kattilaan ja lisää kerma. Lämmitä kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Juustoinen kastike palaa helposti pohjaan. Tarjoa haluamasi pastan kera.


Kastiketta voi käyttää myös pizzakastikkeena tai piirakoissa. 


Tässä paprikat, tomaatit ja valkosipulit odottavat paahtamista. Muista käyttää hyväksesi pellille jäävä mausteinen öljy!


Paprikat on kuorittu ja valkosipulinkynnet pullauteltu mukaan.


NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut