maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pinaattikeitto

Tämä resepti ei sen suurempaa esittelyä kaipaa. Maailman helpoin kasvisruoka on varmasti kaikille jo tuttu. Itse en ole vuosiin tehnyt pinaattikeittoa (itse), joten nyt oli korkea aika. Kesä kun on olisi varmaan pitänyt käyttää tuoretta pinaattia. En jaksanut. Pinaatin putsaaminen on puuduttavaa puuhaa. Peepeepeepee. 
Ei ollut muutenkaan kovin kesäinen tunnelma, kun ulkona taivas viskoi vettä vaakasuorassa ja mittari näytti kahtatoista astetta.

Lämmintä soppaa ja lämmintä leipää siis. Kyllä kiitos. Tässäpä ohje:


Pinaattikeitto (4 annosta)

2rkl Voita tai margariinia
3rkl Vehnäjauhoja
1l Luomumaitoa
2pss (300g) Pakastepinaattia
1tl Suolaa
0,5tl Sokeria
0,5tl Muskottia
0,5tl Valkopippuria myllystä

4kpl Luomukananmunia kovaksi keitettynä

Kuumenna voi kattilassa. 
Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki kokoajan sekoittaen. Älä ruskista. 
Lisää maito ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kiehauta.

Lisää sekaan jäiset pinaatit ja mausteet. Anna kiehua muutama minuutti ja tarjoa keitettyjen kananmunanpuolikkaiden kera. 


Leipä on eilen leipomani ja postaamani Irlantilainen soodaleipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut