tiistai 17. maaliskuuta 2015

Beef & Stout Stew

Happy St.Patrick´s Day!
Eli hyvää pyhän Patun päivää.


Tasan viisi vuotta sitten karkasimme naimisiin New Yorkissa.
Matkalla olivat mukana siskoni ja hänen miehensä joilla ei kummallakaan ollut harmainta aavistustakaan siitä mitä aioimme lomamatkallamme puuhata, ennenkuin perillä pyysimme heitä todistamaan. Oikeustalolla suoritetun vihkimisen jälkeen lähetimme läheisillemme tekstarit jotka allekirjoitimme Herra ja Rouva xxx ja nautimme juhlavan häälounaan Wendy´s pikaruokaravintolassa.

Koko viikon pituisen matkamme ajan paistoi aurinko ja lämpötila hipoi kahdenkympin puoliväliä. Erikoinen sää maaliskuiselle pohjoisrannikolle.

New Yorkin kuuluisa St.Patrick´s Day -kulkue meiltä jäi näkemättä, koska jonotimme Suomen maistraatin vaatimaa apostille todistusta financial disctrictillä pilvenpiirtäjän neljännessäkymmenessä kerroksessa. Kokemisen arvoinen hetki sekin.

Ehdottomasti yksi elämäni parhaista päivistä. Ja sen vuosipäivän kunniaksi kokkasin rakkaalleni tänään tätä Irlantilaista perinnemuhennosta. Minirakas sai myös oman versionsa, ilman olutta, lihalientä ja suolaa.


Beef & Stout Stew

1kg Naudan ulkopaistia
170g Pekonia
3 Isoa porkkanaa
3 Varsiselleriä
1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
1 Rasia herkkusieniä
5dl Irlantilaista Stout olutta
2-4dl Vahvaa lihalientä
1 Laakerinlehti
1/2tl Rosmariinia
1/2tl Timjamia
Suolaa & Pippuria
Öljyä

Pieni kourallinen lehtipersijaa.

Kuori ja siivuta porkkanat. Pese ja kuutioi varsiselleri. 
Silppua sipuli ja valkosipuli. Siivuta sienet.

Kuutioi pekoni pieniksi ja sisäpaisti reilummiksi paloiksi. 
Kuumenna padassa (esim. sarpaneva) 1rkl öljyä erittäin kuumaksi. Lisää pekoni ja liha.
Ruskista lihapalat ja mausta ne rosmariinilla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Nosta ruskistetut palat kulhoon ja lisää pataan kasvikset. Kuullota vihanneksia pataan jääneessä rasvassa, kunnes ne ovat kutistuneet noin puoleen alkuperäisestä massastaan. Lisää liha ja siitä irronneet nesteet takaisin pataan ja kaada päälle 5dl stout olutta. Lisää mukaan niin paljon lihalientä, että kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää laakerinlehti ja anna muhennoksen porista miedolla lämmöllä kannella peitettynä 1,5h.

Silppua persilja ja lisää se pataan.
Tarkasta suola ja tarjoa muhennos sellaisenaan tai perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut