tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pavlova


Pääsiäispöydän jälkkäriksi sopii hienosti pavlova ihanissa kevään väreissä.  Marengit voit tehdä jo hyvissä ajoin ja säilyttää niitä viileässä, mutta täytetty pavlova kannattaa tarjota heti.


Pavlova

6 Kananmunan valkuaista
3dl Tomusokeria
2tl Maissitärkkelystä
1tl Omenaviinietikkaa

3dl Kuohukermaa
2rkl Tomusokeria
1/2tl Vaniljaesanssia
1 Tuore ananas
1 Rasia ananaskirsikoita
1/2 Cantaloupe meloni

Kuumenna uuni 125 asteiseksi.
Vatkaa kuivassa, rasvattomassa lasi- tai metallikulhossa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja maissitärkkelys kahdessa osassa välillä vatkaten. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon etikka.

Annostele vaahto kahdeksi ympyräksi kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Halutessasi voit piirtää ympyrät leivinpaperiin etukäteen. 

Paista 1,5 tuntia. Anna marenkipohjien jäähtyä täysin ennen niihin koskemista.

Vatkaa kermavaahto ja mausta se tomusokerilla ja vaniljalla.
Kuutioi hedelmät ja täytä kakku välistä ja päältä kermavaahdolla ja hedelmillä.
Mikäli haluat pavlovasta oikein pääsiäishenkisen asettele hedelmien päälle vielä pieniä suklaatäytemunia ja mintunlehtiä. 


Iloista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut