sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Maailman paras särvin

Tämä särvin on itseasiassa Jamie Oliverin ensimmäisessä Alaston Kokki -kirjassa luokiteltu salaatiksi. Minusta se kuitenkin on salaatiksi liian.. Vähäsalaattinen. Mutta sitäkin täydellisemmin se toimii vastapaistetun rapeakuorisen ciabattan päällä särpimenä.

Chili-Särvin

2 Punaista chiliä
Iso ruukillinen basilicaa (talvella tarvitaan kaksi ruukkua)
Hyvää mozzarellaa
Sitruuna
Oliiviöljyä
Merisuolaa

Lämmitä uuni grillivastuksella 250 asteeseen.
Pesaise chilit ja pistele niihin haarukalla muutama reikä. Heitä ritilälle kaikkein ylimmälle tasolle ja odota kunnes kuori mustuu. Käännä ja mustuta myös toinen puoli. Älä unohda rei'ittää chilejä tai saat siivota räjähdyksen jäljet.

Ota mustuneet chilit uunista ja laita ne pikaisesti tiiviiseen rasiaan tai kelmulla peitettyyn kuppiin. Odota 15minuuttia. Kuori chileistä kuori, ja poista siemenet,leikkaa ohuiksi nauhoiksi.

Silppua basilica ja levitä se lautaselle. Revi päälle huoneenlämpöinen mozzarella ja lisää chilit. Purista tilkka sitruunamehua ja roiskuta oliiviöljyä. Lopuksi ripottele särpimeen hiukan merisuolaa.
Tarjoa kuuman leivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut