tiistai 6. huhtikuuta 2010

Sillä Sipulikeitto

Kun olin pieni Äiti teki usein sipulikeittoa... Muistelisin. Saattaa olla myös, että Äiti teki sitä kerran ja se jäi mieleeni. Pienenä saadut muistot ovat sellaisia, muka faktaa mutta keijuilla väritettynä. Niin tai näin, se oli vielä parempaa kuin muistin!

6 Isoa keltasipulia
3 Valkosipulinkynttä
1l Vahvaa kasvislientä (tai liha)
2,5dl Kuivaa valkoviiniä
2rkl vehnäjauhoja
1 laakerinlehti
Mustapippuria
Ranskanleipäviipaleita
Emmentaljuustoraastetta




Viipaloi sipulit suhteellisen ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipuli.

Kuullota sipuliseosta öljy-voi seoksessa kunnes sipuli on aavistuksen ruskistunut (malta malta, tästä se maku tulee). Ripottele sekaan jauho, ja lisää kasvisliemi ja mausteet.
Anna kiehua puolisen tuntia ja lisää viini. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat sopivasti pehmeitä (olematta liian lötköjä). Tarkasta suola.

Jaa keitto uuninkestäviin annoskuppeihin.
Paahda ranskaleipäviipaleita paahtimessa kunnes ne ovat rapeita ja melko tummia. Pinoa viipaleet kulhoihin kansiksi ja peitä juustoraasteella. Gratinoi uunivastuksen alla kunnes juusto on kauniin väristä.

Ps. Kyseessä on Neiti Oon - innoittamana hyvin hyvin harvinainen tuplapäivitys, koska olen ollut niin laiska kirjoittaja pari kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut