tiistai 11. syyskuuta 2012

Helan går!

Sjung hoppfalleri fallerallala!
Viimeviikonloppuna juhlittiin meidän mökillä hauskat rapujuhlat. Kerrankin pistettiin ranttaliksi ja ostettiin rapuja niin että riittää eli n.20kpl per ruokailija. Niitä sitten riivittiin auki veitsin ja hampain sormet haavoilla ja pidettiin puheita puheiden perään. Ravun keitto-ohjeita on internet tulvillaan joten keskityn nyt kertomaan teille mitä opin siskon kokkimieheltä. Näin valmistat oikein pakasteravut!


Sulata rapuja huoneenlämmössä vähintään 12h. Kaada ravuista valunut neste suureen kattilaan, lisää 2-5l vettä ja reilusti suolaa. Kuumenna kiehuvaksi. Tiputa mielellään täysin sulaneet, mutta ainakin osittain sulaneet ravut erissä kiehuvaan veteen kymmeneksi-kahdeksikymmeneksi sekunniksi ja nosta ne laakeaan astiaan jäähtymään. Kiehuva vesi pehmentää rapujen kuorta ja tekee niiden kuorimisesta helpompaa. Samalla ne imevät hiukan suolaa ja aromeita liemestä.


Sitten vain jäähtyneet ravut kauniisti tarjolle ja snapsilaulut raikaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut