maanantai 10. syyskuuta 2012

Pytt i panna

Kun olin pieni en ollut päiväkodissa enkä tarhassa vaan Mummolassa hoidossa päivisin. Mummolassa pyttipannu oli lähes viikottain esiintyvä ruokalaji joka maistui kaikille vauvasta Vaariin. Nykyään sitä ilmestyy lautaselle enää kerran pari vuodessa, yleensä muutamana sunnuntaina mökillä muurikalla pyöräytettynä. Sekaan voi heittää melkein mitä tahansa mökkiviikonlopun aikana ylijäänyttä,  joskin yleisimmässä versiossa lienee sipulia, perunaa ja makkaraa. Myös herkkusienten jalat toimivat hyvin.

Syksyinen pyttipannu 
(4-6 annosta)

  • 1kg keitettyjä perunoita kuutioituna
  • 2 sipulia karkeana silppuna
  • 1pkt pekonia kuutioituna
  • 2kpl grillimakkaroita
  • 1l tuoreita kanttarelleja hienonnettuna
  • 4 kananmunaa
  • Eestiläistä kartulikoogid maustetta eli ranskalaismaustetta. Grillimauste käy hyvin tilalle.
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Kuivattua sipulia

Ruskista suuressa pannussa pekonisilppu. Lisää sipuli ja kantarellit. Paista kunnes sienten neste on hävinnyt ja sipulit ottavat hiukan väriä. Mausta ronskisti mustapippurilla ja pienellä määrällä suolaa. Lisää pilkotut makkaranpalat ja anna paistua. Ruskista perunoita erillisessä pannussa reilussa rasvassa kunnes ne hiukan ruskistuvat. Mausta suolalla ja grilli/ranskalaismausteella. Älä kitsastele mausteiden kanssa.
Riko kananmunat sipuli-pekoni-sieni pannun keskelle, riko keltuainen ja anna paistua. Levitä munat muiden ainesten sekaan. Yhdistä paistetut perunat muihin ainesosiin pannulla ja nostele sekaisin. Tarjoa kuivatun sipulin ja sinapin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut