maanantai 19. elokuuta 2013

Kantarelli-Pekoni piirakka


Sieniaika on täällä taas! Ja se jos joku tekee tästä tytöstä onnellisen. Kantarelleja on tällähetkellä Suomen metsissä minkä jaksaa poimia. Tai no oikeastaan poimiminen ei ole se ongelma vaan putsaaminen. Lauantain saaliin perkuussa meni kahdelta hengeltä yli kaksi tuntia. Mutta ei sovi valittaa, koska nyt on taas pakkasessa risotto, piirakka, pasta ja keitto aineita talven yli.

Tämä piirakka on tehty tuoreista sienistä, mutta onnistuu samanlailla omaan liemeensä säilötyistä. Silloin sienimäärän voi puolittaa. Eli litra tuoreita = 5dl säilöttyjä.

Kasvisversiossa jätät vain pekonin pois. Mutta tällöin kannattaa sienet suolata paistovaiheessa hiukan ronskimmin kuin pekonillisessa versiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut