lauantai 31. elokuuta 2013

Mexican Movie Food!

Meksikolainen ruoka on ihan parasta! Uskalias väitös jota uskoakseni ihan jokaisesta pinemmistäkin peräkylän Alepasta löytyvä Tex Mex hylly tukee. Jos olette joskus käyneet ihan paikanpäällä (minä en ole) tai itseään "oikeaksi meksikolaiseksi ravintolaksi" tituleeraavassa ravintolassa (olen. Esim. Cholossa) tietänette, ettei maku nyt ihan ole sitä mitä Santa Maria ja Old El Paso myyvät, vaan sensijaan raikasta, yrttistä, tulista ja aika paljon vähemmän juustokuminaista. Mutta hui hai hyvää kaikki tyynni! Kyllä minulle maistuu tämä pohjoismaalainenkin versio tacoisa enemmän kuin hyvin. Voiko helpompaa olla ja hyvin kerkeää vääntää viikollakin.


Joko olen paasannut tarpeeksi, että voin siirtyä itse ruokaan?
Salsan tekeminen itse on niin simppeliä, että kun sen kerran tekee ja makuun tykästyy saavat säilykkeet jäädä jatkossa kauppaan. Ja jälleen kerran, jos olet purkkitavaran ystävä tämä ei ehkä ole sinun juttusi.
Tuoreesta salsasta uupuu kokonaan purkkisalsan etikkaisuus, eli maku ei ole edes lähellä samaa.


Sensijaan maku on raikas. Sitruksinen, korianterinen, tomaattinen ja lopulta hiukan tulinen (niinkun ylhäällä jo mainitsin). Oi voi, lisää!


Sitten piti tietty keksiä raikkaan salsan vastapariksi jotain ihanan lämmintä ja tuhtia joten toisena leffanaposteltavana tarjosin juustoista maissidippiä.


Löysin kaupasta tuoreita maissintähkiä ja kehittelin ohjeen vähän tätä ja hiukan tuota - meiningillä. Tämä tuli kyllä jäädäkseen meidän napostelupöytään. Pitää kokeilla miten tämä toimii pakastemaissin kanssa, tuoretta saa liian harvoin.


Tony Stark, olemme valmiina. Lights - Action - Go.1 kommentti:

  1. Joo eihän nuo santa mariat ole lähelläkään todellusta mexicon makua. Ite kun tekee niin pääsee lähemmäksi. Kiitos hyvistä ohjeista... jälleen

    VastaaPoista

Sivut