maanantai 5. marraskuuta 2012

Leipävanukas

Sain tilaisuuden blogata Alpron uudesta mantelijuomasta ja tartuin siihen innolla sillä olen jo pitkään toivonut osaavani kokkailla jotakin myös ilman eläinperäisiä tuotteita. Ja tästä aasinsiltana heti siihen, että hillitkää aploodinne sillä vanukkaan resepti sisältää kananmunaa. Että niin hyvin onnistuin.
Googlasin tänään pitkät pätkät kananmunan korvaamisesta, mutta koska ohjeita oli yhtä paljon kuin kirjoittajiakin en sitten uskaltanut kokeilla niistä mitään. Olen pelkuri, mutta vinkkejä saa antaa!


Noniin ja sitten itse asiaan. Alprolta on tullut markkinoille uusi mantelijuoma. Se toimisi reseptissä varmasti parhaiten, mutta koska en halua teitä huijata myönnän avoimesti ettei sitä ainakaan vielä löytynyt meidän kylältä. Eikä myöskään hasselpähkinäjuomaa. Koska en kuitenkaan suostu niin helpolla luovuttamaan, ostin sitten vaniljanmakuista juomaa ja tein muutaman muunkin pienen muutoksen tähän Alpron alkuperäiseen reseptiin. Oma variaationi ei kuitenkaan eroa niin paljoa originaalista ettetkö voisi käyttää tätä videota apunasi.


Ei siis mennyt ihan niinkuin Ström... Siis eräässä suositussa suomenruotsalaisessa lifestyle ohjelmassa, mutta kyllä se niin hyvin toimi, että aion tehdä vanukasta toistekin ja kokeilla myös mantelijuomaa mm.kaakaoon heti kun se löytää tiensä myös meidän kylälle.

(Tuunattu) Leipävanukas

  • 6 dl Alpro soija-vaniljajuomaa
  • 3rkl Amaretto likööriä
  • 100 g manteli-rusina sekoitusta
  • 400 g kuivahtanutta vehnäleipää
  • 1 tl kanelia
  • 3 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl gardemummaa
  • 50 g sokeria
  • 50g fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 100 g tummaa suklaata 
  • 1 rkl margariinia
  • Tomusokeria



Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Laita manteli-rusinasekoitus likoamaan (pehmenemään) kylmään veteen. 
Lämmitä soijajuoma pienessä kattilassa ja lisää joukkoon amaretto. Siirrä sivuun.
Riko suklaa veitsellä paloiksi (hyvä koko on n. 1/4 sokeripalan koosta).
Viipaloi leipä suureen taikinakulhoon. Lisää mausteet ja kananmunat. 
Sekoita joukkoon lämmin vaniljasoijajuoma ja lisää lopuksi suklaapalat. 
Voitele uunivuoka reilulla määrällä margariinia ja jauhota tarvittaessa (teflonvuoka ei kaivannut jauhotusta). Paista 45min ja anna jäähtyä.

Koristele vanukas tomusokerilla ja tarjoile sellaisenaan tai esim. jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut