tiistai 13. marraskuuta 2012

Yksi viidestä

Kävimme eilen Murun kanssa pikatreffeillä Helsingissä.
Ystäväni valokuvanäyttely näyttely aukesi Helsingin Kaupungintalolla ja ajelimme tottakai paikalle osoittamaan tukemme ja tutustumaan näytillä oleviin töihin.

Näyttely oli kiinnostava ja ajatuksia herättävä. Myös kuvien kohteena toiminut Ari Tervonen oli paikalla tutustumassa omaa elämäänsä kuvaaviin otoksiin ja vastaamassa ihmisten kysymyksiin. 
Suosittelen ehdottomasti näyttelyä kaikille jos satutte suunnalla liikkumaan. Samassa tilassa on esillä myös muiden taiteilijoiden töitä. Esimerkiksi videotaideteos ja öljymaalauksia. 
"Ari Tervonen on 51-vuotias mies, joka pukee joka aamu puvun ylleen ja kuuntelee kaupungilla kävellessään Madonnaa ja Lady Gagaa. Toisin kuin muut pukumiehet, ei Ari ole matkalla toimistolle, vaan nostamaan päivärahaa. Ari elää elämää, joka on monille helsinkiläisille vierasta. Hän on asunut mielenterveysongelmiensa vuoksi eri hoitokodeissa jo vuodesta 1986, ja on jatkuvasti raskaan lääkityksen alla.Laitoselämä turruttaa monet, mutta Ari taistelee arjen tyrkytettyä tylsyyttä vastaan parhaansa mukaan.

Hän harrastaa teatteria ja runoja sekä haaveilee yhä urasta politiikan parissa. Toisinaan hän pistää tanssiksi.

Arvioiden mukaan joka viides suomalainen kokee mielenterveyshäiriöitä elämänsä aikana, ja  vuosittain 1,5% väestöstä sairastuu johonkin mielenterveyden häiriöön. Vaikka Ari kärsii vakavista ongelmista, hänen sairautensa ei ole harvinainen. Asia koskettaa monen arkea.
Miikka Pirinen (s. 1985) on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on dokumentoinut Arin elämää palvelutalo Suutarinkodissa keväästä 2009.
Pirinen on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomille, Kuukausiliitteelle, Suomen Kuvalehdelle ja Getty Imagesille. Hänet on palkittu vuoden 2011 parhaasta uutiskuvasta ja hän on Helsinki Street -katukuvauskollektiivin perustajajäsen." 


- Miikka Pirinen / Virka galleria - 

Tämä ei muuten ole piilomainontaa. Tämä on ystävämainontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut