sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tatti-Pekoni Risotto

Ulkoilupäivän jälkeen onko mitään ihanampaa kuin kuppi kuumaa?
Kaakaota, keittoa, tai vaikka risottoa.


Mikäli et ole koskaan kuivannut sieniä, minun ohjeeni tattien kuvaamiseen löydät täältä


Edit: Ohjeesta uupuu pekonien lisääminen risottoon. Se on se viimeinen vaihe, jottei pekoni menetä liikaa rapeudestaan. Eli juuri ennen tarjoilua, sekoita mukaan pekonit.

Risotto on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena, mutta ylijääneen voit lämmittää kuumentamalla sitä hellalla miedolla lämmöllä, ja lisäämällä joukkoon 2dl kuumaa kasvislientä. Liemi notkeuttaa risoton joka jäähtyessään tuppaa jämähtämään.


2 kommenttia:

  1. huippu hyvää varmaan. En oo tatti risottoa syöny,mutta kanttarelli,suppilo ja tryffelirisottoa kyllä ja kaikki ollu huippuhyviä. Varmasti myös tää,sienet rokkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatti on upea sieni, niiden aikaikkuna on vaan harmillisen lyhyt kun madot ehtivät apajille melkein heti kun lakki pilkistää maasta. Viimevuonna sattui olemaan huippu tattivuosi, itse en ole aikaisemmin yhtä hyvää satsia löytänyt.

      Poista

Sivut