lauantai 13. helmikuuta 2010

Maalaispiiras

Vuosia sitten televisiossa pyörineessä ruokaohjelmassa valmistettiin tätä piirakkaa.
Jakso kertoi ranskalaisesta maalaisruoasta. En muista ohjelmaa, enkä maalaiskuntaa, mutta piirakan muistan, sillä ohjelman jälkeen siitä muodostui lähes perinneruokalaji perheeni naisten keskuudessa. Äitini tekee sitä minulle ja siskolleni, ja siskoni kanssa teemme sitä ystävillemme. Piiras on tuore, äärettömän yksinkertainen, ja täynnä makua.


Piirakkapohja
6-8 Tomaattia
2 Keltasipulia
Dijon Sinappia
Emmental juustoraastetta
Suolaa & Mustapippuria

Leikkaa tomaatti ja sipulit renkaiksi. Lämmitä pannulla reilu loraus oliiviöljyä. Paista vihanneksia kunnes sipuli on pehmennyttä, ja tomaateista muodostuu tahnaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Nosta vuoka jäähtymään. Levitä 3 rkl dijon sinappia pohjalle, ja kaada päälle tomaatti-sipuli sekoitus.
Lopuksi peitä täyte reilulla kerroksella raastettua musta -tai punaleima emmentalia.
Paista 40 minuuttia ja aseta jäähtymään. Tarjoa huoneenlämpöisenä salaatin kera.

1 kommentti:

  1. Nam! Mä oon kait tota maistanukkin!

    VeeOo

    Ja mä en tienny et sullakin on blogi! :)

    T. NeitiOo

    VastaaPoista

Sivut