maanantai 18. lokakuuta 2010

Bouillabaisse

Bouillabaisse Maatuskan tapaan (10l kattilassa)

500g Lohta
500g Kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa (esim. Pangasius tai seiti käy myös hyvin)
Simpukoita (liemessä)
Katkarapuja
500g perunoita kuorittuna ja paloiteltuna
1 Iso keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
500g Tomaattimurskaa (Pirkka, Luomu)
5dl kuivaa valkoviiniä
Tilliä
Fenkolinsiemeniä
Sitruunapippuria
5-10dl kalalientä (kunnes perunoista näkyy enää huiput)



Laita katkaravut sulamaan lämpimään veteen, tai kaada siivilässä niiden päälle kiehuvaa vettä. Älä missään vaiheessa keitä katkarapuja!
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi, sekä perunat.
Anna kiehua n.10 minuuttia, ja lisää valkoviini, tomaattimurska, sekä ½ teelusikallinen fenkolinsiemeniä.
Lisää suolaa ja sitruunapippuria maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen.
Kun perunat ovat hieman alle al dente, lisää paloiteltu lohi, ja vaalea kuha. Kun kala on kypsää, lisää äyriäiset ja ota kattila liedeltä. Lisää ½ nippu silputtua tuoretta tilliä.

Mikäli et ole valkoviinin ystävä, voit vähentää sen määrää. Halutettasi voit korvata viinin kokonaan desilitralla sitruunamehua.

Tarjoile valkosipulipatongin, ja kylmän valkoviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut