tiistai 6. syyskuuta 2011

Lihapullat ja konjakkikermakastike

Meillä on aina konjakkia kaapissa. Aina.
Konjakkihifisti ei myöskään huomaa, jos desi silloin tällöin katoaa. Viimeksi eilen kermakastikkeeseen.


Lihapullat
600g Naudan (tai hirven) jauhelihaa
2dl Kuivattuja suppilovahveroita
Kananmuna
1rkl Korppujauhoja
1rkl Worcestershire kastiketta
2tl Grillimaustetta
2tl Makeaa soijakastiketta
1pss Sipulikeittoa

Sekoita kaikki taikina-aineet keskenään, ja jätä taikina vetäytymään puoleksi tunniksi. Pyörittele pulliksi.

Konjakkikermakastike
Iso keltasipuli
Voita
Vehnäjauhoja
2dl Kermaa
2dl Vettä
1dl Konjakkia (myös jallu käy)
Mustapippuria
Suolaa
1tl Worcestershire kastiketta

Ruskista lihapullat kuumalla pannulla, ja siirrä sivuun odottamaan.
Kuumenna 2rkl voita pannulla, lisää 1½rkl vehnäjauhoja. Kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää silputtu sipuli ja ripaus suolaa. Kypsennä kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää vesi ja konjakki, keitä kasaan. Lisää mausteet, mustapippuria saa olla reilusti. Lopuksi kerma ja lihapullat. Anna hautua hiljalleen n.15min tai kunnes pullat ovat keskeltä kypsiä. Tarjoa perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut