tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kiinalainen appelsiini kanaAppelsiinikana on ilmeisesti hyvinkin suosittu annos Amerikan-Kiinalaisissa ravintoloissa. Meillä jäi kovista suunnitelmista huolimatta väliin syöminen China Townissa joten, kun resepti tuli vastaan tässä blogissa päätin heti lähteä sitä kokeilemaan.

Tarkoitus oli tehdä tätä viikonloppuna, mutta muista kiireistä johtuen kokkailu jäi maanantaille. Väittäisin, että en ihan äkkiä tule tätä ruokaa toista kertaa viikolla tekemään. Älkää ymmärtäkö väärin, maku oli mielettömän hyvä. Mutta työmäärä ei todellakaan ollut sellainen, että voisin tätä hyvällä omallatunnolla kutsua "nopeaksi arkiruoaksi".


Sensijaan viikonloppuna, kun aikaa on enemmän ja ruoanlaitto stressittömämpää tämä on juurikin sellainen annos jonka valmistamisesta löytynee jokaiselle perheenjäsenelle oma tehtävänsä. 

Päätin nyt kirjoittaa reseptin myös ylös pelkän alkuperäiseen reseptiin linkittämisen sijaan ja samalla käänsin mitat desilitroiksi. Itseltäni löytyy kotoa amerikkalainen mittasarja jota käytän paljon, koska kokkailen usein blogimaailmasta löytyneitä reseptejä. Suosittelen hankkimaan! Omani on rapakon takaa, mutta olen törmännyt vastaavaan ainakin Helsingin Stockmannilla. Resepti tälläkertaa kahdessa osassa lukemisen helpottamiseksi.

Mutta tottatosiaan. Maku oli mainio ja mikäli kylään on tulossa Kiinalaisen keittiön ystäviä tämä voisi olla juurikin sellainen herkku jolla tehdä ystäviin vaikutus. Melko helpottuneita olimme kun viimein pääsimme kauhomaan ruokaa lautasille ja niiltä napohimme.

2 kommenttia:

  1. No jo on kova duuni,työvaiheita & raaka-aineita ainaki on riittävästi :D mutta varmasti sen kaiken vaivan arvoinen

    VastaaPoista
  2. Söin amerikassa kahdella eri reissulla useammissa paikoissa ja oli älyttömän hyvää. Suomeen palattuani etsin suomenkielistä juttua kyseisestä annoksesta sekä kaikista Tampereen kiinalaisista, eikä löytynyt. Kiitos tästä, täytyy kokeilla kun on aikaa!

    VastaaPoista

Sivut