perjantai 4. heinäkuuta 2014

Raparperimuffinit


Rakastan raparperia. Siis ihan tosissani ja tosi paljon.
Pienestä pitäen olen tykännyt katkaista punaisen varren, puraista niin että rapsahtaa ja imeä sitten kirpeää vartta silmät sikkuralla. Rakastan myös raakaa sitruunaa. Olen hapokas eläin.

Nyt on taas oman maan raparperit katkottu ja osa heitetty paloiteltuna pussiin ja pakkaseen.
Lisäksi tein näitä muffineja. Resepti on ihan ikiomani ja olen aika ylpeä siitä, että osasin tällaisen kehittää. Toki pohjalla on ennen käytettyjä reseptejä, mutta esim. tällaista hilloketta en ole koskaan kokeillut. Hillo toi mukavasti kosteutta lopputulokseen.

Uskoisin myös, että huomenna nämä ovat vieläkin parempia maustuttuaan ensin yön yli.

Raparperimuffinit (24kpl)

5dl Vehnäjauhoja
2,5dl Sokeria
2,5dl Fariinisokeria
1tl Jauhettua kardemummaa
1tl Inkivääriä
1rkl Leivinjauhetta
0,5tl Suolaa
250g Voita 
4 Kananmunaa
1 Pikari raparperijogurttia 
1tl Vaniljaesanssia


Raparperihilloke

5dl Raparperia paloiteltuna
2dl Sokeria
2tl Vaniliinisokeria
0,5dl Vettä

Puhdista ja paloittele raparperit.

Kuumenna kattilassa vesi ja sokerit. Lisää raparperit ja kiehuta hiljaisella lämmöllä 15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja maustua yön yli jääkaapissa.

Yhdistä raparperihilloke, vaniljaesanssi ja jogurtti.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
Sulata voi.
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää joukkoon raparperi-vanilja-jogurtti seos.
Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja munaseos kokoajan varovasti sekoittaen.

Jaa taikina 24:n muffinssivuokaan ja paista 170 asteessa 25 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Nyt on jo toinen satsi tulossa kun ekat oli niin hyviä ja ne on kaikki syöty, parenevat tosiaan vaan vielä pienellä säilytyksellä. Olen suuri kardemumman ystavä se kyllä sopii näihin hyvin.

    VastaaPoista

Sivut