No viimeviikolla meillä jokatapauksessa syötiin tällaista couscous salaattia jogurttikastikkeella. Kastike on tässä reseptissä "se juttu". Ilman soosia salaatti on aika kuivakka kokemus.
Feta-couscous salaatti
3dl Couscous ryynejä
3dl Vettä
1 Kasvisliemikuutio
Kurkku
3kpl Tomaattia
Minttua
Basilikaa
Korianteria
0,5dl Sitruunamehua
2rkl Oliiviöljyä
1pkt Fetajuustoa (esim. Patros)
Keitä couscous kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
Poista kurkusta vetinen keskusta ja kuutioi. Leikkaa tomaateista kanta ja purista pois sisusta. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta estää couscousin vetistymisen. Kuutioi tomaattiliha.
Hienonna kourallinen jokaista tuoreyrttiä. Yhdistä kasvikset ja yrtit. Mausta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Lisää jäähtynyt couscous ja murusta sekaan paketillinen fetajuustoa.
Jogurttikastike
500g Turkkilaista jogurttia
1kpl Chili
Minttua
Korianteria
1kpl Valkosipulin kynsi
1rkl Sitruunamehua
1/3tl Suolaa
Poista chilistä siemenet.
Hienonna chili, valkosipuli ja kourallinen kumpaakin tuoreyrttiä. Yhdistä kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yönyli, mutta vähintään kaksi tuntia. Halutessasi voit ajaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella.
Huom! Chilin määrä riippuu sen tulisuudesta. Aloita vaikka puolikkaalla chilillä ja lisää tarvittaessa.
Hei ja kiitos ohjeesta. Minkähän kokoiselle porukalle tuo olisi, noin?
VastaaPoistaMoikka! Sanoisin, että neljälle pääruoaksi ja kuudesta kahdeksalle lisäkkeeksi :) Riippuen lautaskoosta.
Poista