sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Purkillinen pinkkiä

Sisareni miehen ravintolassa maistoin ensi kertaa vuosiin hillottua  punasipulia.
Murean paistin lisäkkeenä tuo pinkki hyytelömäinen herkullisuus jätti minuun niin suuren vaikutuksen että olen siitä saakka himoinnut sitä.
Kaupasta en sitä valmiina löytänyt, joten ostoskoriin siirtyi kasa punaisipuleita, ja nyt olen viimeinkin onnellinen hillotun punasipulin omistaja.

Tänään ajattelin lisätä sitä punaviiniseen liha-linssi pataan, ja illalla maistaa sitä jäähtyneenä brie juuston kera.

Ohje oli helppoakin helpompi, ja sen arvoinen.

Hillottu punasipuli

6 punasipulia
1dl etikkaa
1dl vettä
1dl sokeria

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Lisää kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta.
Lisää sipulit ja anna kiehua 10-15 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmeitä ja pinkkejä.
Anna jäähtyä kattilassa ja purkita haaleana oman nesteensä kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut