torstai 29. lokakuuta 2009

Roast Chicken

Koska se kaikissa ruokaohjelmissa aina näyttää niin hyvältä (ja Facebookin café worldissa?!) pitihän se testata. Eli kokonaisena paistettu kana = Roast chicken. Ja täytyy sanoa, etten ole elämässäni syönyt yhtä mehukasta kanaa!



1kpl kokonainen Kariniemen pakaste broileri (ota sulamaan viimeistään edellisenä päivänä)
1 Sitruuna
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta timjamia
Suolaa
Öljyä
(Konjakkia)

Aluksi hieroin broilerin öljyllä ja suolalla (suolaa kannattaa lisätä reilusti myös linnun sisään).
Työnsin yrtit ja sitruunalohkon linnun sisälle, lohkoin perunat ja kaadoin linnun päälle vielä n.½ desiä kiehautettua konjakkia (ainakin ruskistui kauniisti, johtuiko konjakista en tiedä).

Sitten uuniin 250 astetta ja 45min-1h

Lisäkkeeksi heitin vuokaan lohkottuja perunoita ja niiden päälle pekonin siivuja jotka rapeutuivat uunissa ja antoivat perunoille makua.

Kanan kanssa samassa ajassa perunat kypysivät ihanan rapeiksi päältä. Heitin muuten vielä perunoiden päälle tuoretta rosmariiniakin ihan vain koska minusta peruna ja rosmariini on aika lyömätön yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut