maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kippari Kallen Pasta

Pinaatti, miksiköhän sitä tulee käytettyä niin vähän?
Se on herkullista, super terveellistä, ja kaunista. Ja silti yleensä kävelen sen ohi vihannestiskillä ja tartun viereiseen paprikaan, tai porkkananippuun.

Tämä kirjoittaminen olisi muuten huomattavasti helpompaa ilman kissaa joka paijaa itseään käteeni ja tassuttelee näppäimistöllä.

No, tässäpä viikon alkuun herkullinen pasta, johon kätkeytyy myös hyvä paikka päästä eroon viikonlopulta jääneestä valkoviinipullon jämästä.



Popay´s Pasta

Tuoretta baby pinaattia
½ Purjo
Valkosipulia
Kerma (Flora kevyt ja paksu)
Valkoviiniä
Pinjansiemeniä
Persiljaa
Ruohosipulia
Feta
Pastaa (Itse käytin täysjyväpastaa)

Nyt on aika huijata, jos et odota vieraita illaksi, vaihda ihmeessä tuoreet yrtit Creme Bonjour Valkosipuli & Yrtit -purkkiin.. Onhan sentään maanantai ;)

Katko pinaatinlehdistä kovat kannat ja huuhtele lehdet, silppua hiukan pienemmäksi.
Huuhtele myös purjo, ja leikkaa ohuehkoiksi renkaiksi.

Heitä tehosekoittimeen 3 valkosipulin kynttä, persilja, ruohosipuli ja ripaus merisuolaa. Jos et ole kovasti sipulin perään, unohda purjo. Jos taas käytät äsken mainittua oikotietä, jätä purjo ja unohda ruohosipuli.
Hienonna ihan hienoksi.

Laita pastan vesi kiehumaan ja kuutioi feta. Paahda kourallinen pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja siirrä sivuun.

Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannussa, ja freesaa pinaattia kunnes neste on poistunut ja sitä on jäljellä 1/10 osa siitä minkä heitit pannulle. Siltä se ainakin tuntuu. Lisää purjo sekä yrittisekoitus. Kääntele kunnes seos on lämmennyt, mutta älä paista. Lisää n.1dl valkoviiniä ja anna kiehahtaa. Nyt on aika heittää sekaan kerma, sekä fetakuutiot. Kiehauta ihan kevyesti miedolla lämmöllä ja mausta mustapippurilla. Suolaa et tarvitse, feta hoitaa sen puolen.

Sekoita al denteksi kiehuneen, valutetun pastan kanssa yhteen, ja koristele pinjan siemenillä.

Aamulla kun heräät, patit on kuin Kallella. Tai sitten ei, mutta hyvää se on.

1 kommentti:

  1. Kippari-Kalle on Paras! Ja ehkä kovin jätkä ikinä! Joten eikö Kippari-Kallen pasta ole myös parasta?

    VastaaPoista

Sivut