tiistai 8. maaliskuuta 2011

Pärnu

Viime viikonloppuna juhlistimme lankopojan (ylläri)synttäreitä Pärnussa. Kaunis kesäkaupunki ei vielä ollut herännyt talviuniltaan, mutta rauhallisuus ei missään nimessä haitannut, päinvastoin. Kaupoissa oli tilaa kierrellä, ravintoloissa tilaa syödä, ja kun seura on näinkin hyvää kuin tälläreissulla, muuta vilinää ei edes kaipaa.

Rüütli
Miesten pestessä pahaa pois Tervise Paradiis -kylpylässä tytöt kiertelivät kaupungilla. Poikkesin myös Rüütli Antiik liikkeeseen joka ei ollut vielä kesäturistien tyhjentämä ja hinnatkin olivat talvi-tasolla.


Kuten sanottu, talvi on mahtis aikaa olla kesäkaupungissa. Löydöt puhukoon puolestaan.


"Made in USSR" rintamerkkejä. Moskova ´80 on mun suosikki ja pääsee kunniapaikalle kameralaukun kylkeen.

Lomo Cmeha-7

Lomo Cmeha-7 sattui siskon silmään alahyllyssä ja lähti meikäläisen mukaan kympillä. Sisällä oli filmi, joka harmi kyllä taisi tuhoutua kun kansi avattiin.

Antiikkiliikkeen sisäpihalta

Kaupoissa kiertelyn lomassa piti tietty poiketa myös kahvilaan "tyttöjen lounaalle". Tämä harvinainen ruokalaji on oikeastaan esilounas oikealle lounaalle ja koostui tälläkertaa käsintehdyistä konvehdeista, lattesta ja kuohuviinistä. 

Nam!


Paikallisen muorin pitämä käsityöliike, josta olen aikaisemminkin hakenut mm.venäläisiä huiveja oli menossa kiinni vuokranantajan laitettua kiineistön remonttiin. Autoin Muoriskoa hädässä keventämällä hänen muuttokuormaansa mm. näillä syötävän suloisilla pikku tuliais-tumpuilla.


Lisäksi ostin jälleen uuden kukkahuivin tälläkertaa valkoisella pohjalla, mutta siitä ei ole kuvaa.

Kaikenkaikkiaan reissu oli aivan mahtava. Sankaria juhlistettiin mm. kolmen ruokalajin illallisella Ammende Villassa, joka on Viron parhaiten säilynyt juged kartano. Jokunen lukija luultavasti paikan tunteekin (vink vink). Ruoka oli huikean hyvää, puitteet sanoinkuvaamattoman kauniit, somelier osasi asiansa ja hinta kuuden hengen yli kolmen tunnin illalliselle oli Suomen hintatasoon nähden todella huokea. Suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Vautsuvau, hienoja löytöjä! Toimiiks kamera?

    VastaaPoista
  2. Toimii se ainakin näennäisesti ja on hyvässä kunnossa, sittenhän sen näkee kun käy filmin kehittämässä :)

    VastaaPoista

Sivut