sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kahvi-Suklaa vanukkaat

Näitä tarjoiltiin punaisessa talossa eilen vieraille ja hyvin upposivat. Kun aamulla hiukan tunkkainen eilisen punaviinin maku suussani avasin jääkaapin tarjotin oli tyhjää täynnä. Karvas pettymys, mutta onneksi Muru lohdutti hakemalla pitsat. Nojuu, asiaan.

Kahvi-Suklaa vanukkaat

  • 385g tummaa suklaata
  • 0,5dl sokeria
  • 2,5dl vahvaa, kuumaa(!) kahvia
  • 4 kananmunaa
  • 1tl vaniljaa
  • 1rkl konjakkia (tai amarettoa, tai kermaliiköriä, tai jätä vaikka kokonaan pois)
  • 2dl kuohukermaa

Heitä blenderiin suklaa, sokeri ja kananmunat. Aja tasaiseksi. Lisää vanilja, konjakki ja todella kuuma kahvi ohuena norona. Anna pyöriä hetken aikaa.
Kaada massa kuppeihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia. Tarjoile kermavaahdon kera.


Kuvassa hyytymättömät vanukkaat odottamassa jääkaappiin pääsyä.
Alkuperäinen, englanninkielinen resepti.

1 kommentti:

Sivut