maanantai 21. lokakuuta 2013

Kurpitsa Muffinit


Kaikki ruokalehdet ovat olleet viimeaikoina täynnä ihania kurpitsaleivonnaisia joita olen himoinnut. Suomesta kuitenkin saa vain harvasta kaupasta valmista kurpitsasosetta joten, kun perjantaina törmäsin ihan meidän omassa kyläkaupassa tuoreisiin kurpitsoihin ei kauaa tarvinnut miettiä. Kurpitsa kainaloon ja pyreen valmistukseen.

Kurpitsapyree valmistetaan näin: Lämmitä uuni 150 asteiseksi. Halkaise kurpitsa ja kaavi pois siemenverkko. Aseta puolikkaat pellille ja paahda uunissa n. kaksi tuntia tai kunnes sisus on pehmeä. Kurpitsa valuttaa paljon nestettä jota kannattaa välillä kauhoa lavuaariin. Muuten joudut melko varmasti uuninpesu hommiin.

Anna puolikkaiden jäähtyä täysin ja kaavi sisustat suureen kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja pakasta. 


Löysin ohjeen The Pioneer Womanin sivuilta.
Sen verran varioin, että suomennetussa ohjeessa taikina on ensinnäkin tuplattu. Lisäksi koska käytin makeutettua kondensoitua maitoa evaporoidun sijasta vähensin hienon sokerin määrää. 


Kurpitsamuffinit

5dl Jauhoja
2dl Sokeria
4 tl leivinjauhetta
2tl Kanelia
1tl Inkivääriä
1tl Muskottia
1tl Suolaa
1tl Neilikkaa
2tl Vaniljaesanssia
8rkl Voita
5dl Kurpitsapyreetä
1 purkki kondensoitua maitoa
2 Kananmunaa

Kuorrute

200g Tuorejuustoa
50g Voita
1,5dl Tomusokeria
1tl Kanelia

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Leikkaa jääkaappikylmä voi paloiksi ja nypi se tasaisesti jauhoseokseen.
Yhdistä kurpitsapyree, kondensoitu maito, kananmuna ja vanilja.
Sekoita kuivat aineet ja kurpitsaseos yhteen ja kaada taikina muffinivuokiin.
Kaada vuoat vain puoliksi täyteen seosta sillä taikina kohoaa uunissa.

Paista 20-25min tai kunnes keskelle painettu hammastikku nousee kuivana pois.
Anna jäähtyä.

Yhdistä huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto, tomusokeri ja kaneli. Sekoita kuohkeaksi massaksi.
Levitä jokaisen muffinin päälle ruokalusikallinen kuorrutetta. Säilytä muffinit jääkaapissa jotta kuorrute ei härskiinny.

 

Taikina on todella mausteinen eikä kurpitsan maku suuremmin erottunut valmiista muffineista. Koostumus oli kuitenkin huikean kostea ja mehevä minkä uskoisin olevan juurikin soseen ansiota. Taikinasta tuli 30 muffinia joista pakastin kymmenen (ilman kuorrutetta) odottamaan kahvivieraita. 


1 kommentti:

  1. Nämä oli hyviä. Kiitos tuliaisista vielä kerran. Ja seurasta myös.

    Ville

    VastaaPoista

Sivut