maanantai 16. kesäkuuta 2014

Parsarisotto

Kerran viikossa on herkuttelupäivä. Silloinkaan ei saa vetää ihan överiksi, ettei verensokerit mene aivan sekaisin, mutta ihan mielenterveydellisistä syistä tarvitsen yhtenä päivänä viikossa jotain herkullista jonka kokkaukseen voin käyttää hiukan aikaa.

Perjantaina herkutteluillalliseksi valikoitui keväinen parsarisotto.


Parsarisotto

4dl Risottoriisiä
10dl Vahvaa kasvis tai kanalientä
2dl Kuivaa valkoviiniä
3 Salottisipulia
1 Nippu tuoretta vihreää parsaa
3 Kevätsipulia
2,5 dl Parmesanjuustoa raasteena
2rkl Oliiviöljyä
1tl Suolaa

Poista parsoista mahdollinen kova kanta. 
Keitä parsoja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia ja siirrä jääveteen jotta kypsyminen loppuu heti. Pilko jäähtyneet parsat sopiviksi suupaloiksi.

Leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Käytä myös varsi mikäli se on hyväkuntoinen.

Silppua salottisipulit. 
Kuumenna öljy kasarissa ja lisää silputtu sipuli. Pyöräytä muutamaan kertaan ja lisää riisi. Kuullota riisiä kokoajan sekoittaen, kunnes jyvät muuttuvat läpikuultaviksi.

Lisää valkoviini. Keitä risottoa kokoajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt. Aloita liemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Muista sekoittaa. Kun liemi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää seuraava kauhallinen. Jatka n. 20min tai kunnes riisi on al dente. 

Lisää joukkoon juusto, parsa ja kevätsipuli. Keitä kokoajan sekoittaen n. minuutti, jotta parsa kuumenee ja juusto sulaa.

Tarjoile heti. 




Tuli huomattavasti parempi mieli. Ja nyt jaksaa taas viikon täysjyvää ja kevyttuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut