keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Muksumuonaa: Banaanipannukakku


Sisko ehdotti tekemään vauvalle "niitä banaanilettuja".
Tiedät varmasti ne banaaniletut. Ne joihin ei tule jauhoja eikä sokeria. En tiedä kenen resepti on kyseessä, mutta googlaamalla vastaan sattui resepti nimeltään Vapun banaaniletut, eli kyseessä lienee Vappu Pimiän ohje?

No. Minulle (eikä ilmeisesti siskollekaan) ei mieleen noussut ensimmäisenä super proteiinipitoinen laihdutusjälkkäri vaan täydellinen sormiruoka vauvalle. Muutin vielä reseptin letuista pannukakuksi jotta pystyin jättämään lisätyn rasvan täysin pois.

Oikeastihan tämä on munakas. Mutta pannukakku kuullostaa paremmalta.
Ja nämä oli muuten niin hyviä, että söin itse tuosta pannarista puolet. Ihan sellaisenaan.


Banaanipannukakku

2kpl Kypsiä banaaneja (mielellään tummuneita ja super makeita)
4kpl Kananmunia
1/2tl Öljyä

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Sotke sauvasekoittimella banaanit ja munat sileäksi nesteeksi.
Voitele n.20x20cm vuoka öljyllä ja "liimaa" päälle pala leivinpaperia. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.


Lapsen iästä riippuen (meillä 7,5kk) valmistaudu pyyhkimään lattia parin metrin alueelta.


Nauti, kun katsot miten hauskaa lapsellasi on pannukakkujen kanssa ja mutusta samalla itse muutama.

4 kommenttia:

  1. Ei kyllä ole alunperin Vappu Pimiän ohje todellakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Vapun nimellä ohje vaan sattui vastaan.

      Poista
  2. Kokeilin tätä ihan vain muussaamalla banaanit ja sekoitin munat haarukalla sekaan. Tuli hyvää ja maistui paremmalta seuraavana päivänä. Nyt uunissa on koe-erä, minkä ainesosat on sekoitettu sauvasekoittimella. Kiitos herkullisesta ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  3. Meillä tehdään tätä samaa mutta lisään joukkoon kaurajauhoja ja ceylon kanelia, tulee vähän leipämäisempi, helpompi syödä :) jauhoja ei tarvitse kuin 1dl.

    VastaaPoista

Sivut