sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Poro-suppilovahvero raviolit

Valmistimme tänään Murun kanssa itse pastaa. Osa päätyi tagliatellen muodossa pakkaseen, ja osa ravioleina mahaan. Tämän reseptin itseasiassa keksi ystävämme Ville kertoassemme pakkasessa olevasta porosta. Hyvä idea! Toimi!


Pastataikina

  • 4dl Vehnäjauhoja
  • 4dl Durum jauhoja
  • 2 Kananmunaa
  • 5 Keltuaista
  • 0,5 dl Vettä

Kasaa jauhot keoksi pöydälle ja tee keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan vesi, munat ja keltuaiset ja riko rakenne haarukalla. Sekoita jauhot ja munat keskenään. Vaivaa kunnes taikina on yhtenäinen jäykkä klöntti. Kiedo kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa puoli tuntia. Jaa levännyt (ja pehmennyt) taikina neljään osaan ja veivaa pastakoneen läpi aste kerrallaan kunnes tarpeeksi ohutta tortellineiksi
(meidän koneessa riitti asetus 5).



Täyte
  • 400 g Poron jauhelihaa
  • 2 Salottisipulia
  • 2dl Suppilovahveroita (säilötty omaan liemeensä)
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 1 rkl Worcesterkastiketta
  • 1 Rasia Creme Bonjour savuporoa

Silppu sipuli ja kuullota voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja worcesterkastikeella. Lopuksi lisää sienet ja paista. Nosta valmis lihaseos jäähtymään.
Kun liha on jäähtynyttä sekoita sekan juusto.

Raviolit

Nostele teelusikallinen täytettä levylle kaksi vierekkäin n.4cm välein. Kastele täytteen ympärys vedellä ja aseta päälle toinen levyllinen pastataikinaa. Painele reunat kiinni ja leikkaa raviolit irti. Keitä kiehuvassa vedessä 4min ja valuta. Tarjoa oliiviöljyn ja raastetun kutunmaitojuuston kanssa.



1 kommentti:

  1. Jes! Ja nyt kun vauhtiin pääsitte, niin eiku kokeilemaan kaikkii hyvii täytteitä! :) Mä voin olla koemaistaja! ;)

    -A

    VastaaPoista

Sivut