lauantai 4. helmikuuta 2012

Tsatsiki

Jumpe, että onkin kylmä!
Mies on pohjoisessa ja minä tapan aikaa elukoiden kanssa kotona. Mikä siinä on, että aina kun jään yksin iskee ihan totaallinen aivokuolo. Ei huvita lähteä mihinkään eikä puuhata mitään kun toinen kahdesta uupuu. Kauhea ikäväkin on kokoajan. Mihin on kadonnut oman ajan tarve? Ehkäpä sitä ei kahden hengen taloudessa juuri enää tarvitse erikseen pyytää kun on talo jossa huoneita riittää mikäli toisen naama alkaa tympäisemään.

Sain sentään pyykättyä muutaman koneellisen pyykkiä jäätävän kylmässä kellarissa (puiden hakeminen takkaan on yksi näistä mahdottomista suorituksista tällähetkellä) ja lohduksi tein itselleni saavillisen tsatsikia ja lämmitin uunissa kokojyväpatonkia seuraksi.



Tsatsiki (tai Tzatziki)

1 Purkki (1000g) Paksua Kreikkalaista jugurttia
1 Kurkku
3 Valkosipulin kynttä raastettuna tai puristettuna
1rkl Sitruunamehua
1tl Suolaa
Valkopippuria
Tuoretta minttua (unohdin ostaa)


Raasta kurkku kuorineen ja valuta siivilässä vedet pois. Auta painelemalla lastalla.
Lisää jugurtin sekaan sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita mukaan kurkku, minttu ja valkosipuli. Maista.
Älä lisää suolaa tässävaiheessa vaan nosta tsatsiki jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi.

Tarjoa tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut