tiistai 28. helmikuuta 2012

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca tuntuu olevan jonkinmoinen hitti tällähetkellä, sillä annos on nyt näkynyt monessakin kokkiohjelmassa ja blogissa. Siitä huolimatta, koska tänään oli jääkaapissa pelkkä valo ja ulkona lumimyrsky tällainen versio "ilotytön spagetista" päätyi myös meidän lautasillemme.



  • 1 rasia anjoviksia
  • 2-3 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 1 tölkki kaltattuja tomaatteja
  • 1dl kalamata oliiveja (poista kivet)
  • 1/2tl sokeria
  • Chiliä (meillä n.2tl chilihiutaleita)
  • Spagettia
  • Oliiviöljyä

Laita pastavesi kiehumaan. Mausta miedosti suolalla.
Valuta anjovikset, ja hienonna 3/4 anjoviksista veistsellä. Syö loput.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää hienonnettu anjovis ja katso kuinka taikoja tapahtuu (eh, kuullostaa paremmalta englanniksi). Anjovis kirjaimellisesti sulaa pannulle yhdessä öljyn kanssa. Lisää murskatut/raastetut valkosipulinkynnet ja chili. Anna muhia hetki ja lisää tomaatit ja sokeri. Pienennä tomaatit noin viiteen-kuuteen osaan kauhallasi, heitä sekaan oliivit ja anna muhia kannen alla kunnes spagetti on kypsää.

Tarjoile samantien juustoraasteella tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut